Gümüşhane-trabzon Karayolunda Heyelan

Gümüşhane’de öğlen saatlerinde başlayan ve 11 saat boyunca devam eden yağmurun ardından Trabzon-Erzurum karayolunun şehir geçişinde heyelan meydana geldi.Gece 23.30 sıralarında meydana gelen olay Şehit Teğmen Murat Akçay köprüsü karşısında...

Gümüşhane-trabzon Karayolunda Heyelan
banner98
Gümüşhane’de öğlen saatlerinde başlayan ve 11 saat boyunca devam eden yağmurun ardından Trabzon-Erzurum karayolunun şehir geçişinde heyelan meydana geldi.
Gece 23.30 sıralarında meydana gelen olay Şehit Teğmen Murat Akçay köprüsü karşısında gerçekleşti. Transit yol kenarında bulunan ve önceki yıllarda tel kafese alınan dağın üst kısmından çok sayıda kaya parçası büyük bir gürültüyle yola düştü.
Yolun karşısında bulunan kaldırımlara kadar ulaşan kaya parçaları nedeniyle karayolu çift taraflı olarak geçici şekilde trafiğe kapatılırken, ağır tonajlı araçların geçişine kontrollü izin, küçük araçların geçişine ise şehir içinden izin verildi.
Olaydan yaklaşık 1 saat sonra karayolları ekiplerinin gelerek yolu temizlemesinin ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.
Olayın meydana geldiği bölgenin hemen bitişiğinde bulunan çağrı merkezi çalışanları 2 hafta önce yine böyle bir olayın meydana geldiğini, hatta sıçrayan taşların çağrı merkezinin camlarını bile kırdığını söyledi.
Heyelanın gerçekleşmesinden saniyeler önce yoldan bir otobüsün geçtiğini ve kılpayı kurtulduğunu kaydeden görgü tanıkları, kayaların yolu tamamen araç geçişine kapattığını belirtti.
Gündüz saatlerinde üniversite, lise ve kamu personelinin servis ve dolmuş bekleme noktası olması nedeniyle oldukça yoğun olan bölgede olayın gece gerçekleşmesi olası bir faciayı önlerken, çok sayıda vatandaşın bölgede tedbir alınması için tüm kurumlara müracaat ettiği fakat bir gelişme olmadığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 08:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0