Giresun’da Eller Doğu Türkistan İçin Kalktı

Giresun’da teravih namazının ardından Hacı Mithat Camii’nde Doğu Türkistan’da işkenceler ile öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlen gıyabi cenaze namazına vatandaşlar...

Giresun’da Eller Doğu Türkistan İçin Kalktı
banner98
Giresun’da teravih namazının ardından Hacı Mithat Camii’nde Doğu Türkistan’da işkenceler ile öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlen gıyabi cenaze namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kılınan namazın ardından eller semaya Doğu Türkistan’da ki Müslümanlar için kalktı.
Anadolu Gençli Derneği kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Atapark’ta kısa bir basın açıklaması yaptı, Toplanan grup adına konuşmayı Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şube Başkan Yardımcısı Yunus Kılıç yaptı. 66 yıldır Çin yönetiminin işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerin devam ettiğini belirten Kılıç,” Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece oruç tuttukları için 100’e yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Oruç tutmayı, namaz kılmayı yasaklamak bizim anlayışımıza göre firavunlaşmaktır. Biz bu coğrafyada insanların hak ve hukukları gözetilmesi, kimseye ikinci sınıf muamele yapılmasın istiyoruz, Müslümanlara ait lokantaların Ramazan’da gün boyunca açık olmasını ve her birinde alkol satışı yapılmasını istemek de yine inanç hürriyetine aykırı bir zulümdür. Müslümanlara zorla alkol içmelerinin zorbalıktan başka bir izahı yoktur.” dedi.
Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0