banner102

Ghtc Başkanı Çakmak, Dünya Başkanlığı’nı Ürdün’e Devretti

Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC Başkanlığı’nı 3 yıldan beri sürdürerek birlik ve beraberlikte dünyaya öncülük yapıp, 54 ülkeyi sağlık turizminde tek çatı altında toplayan Emin Çakmak, "Değişimde her zaman fayda var" diyerek Dünya...

Ghtc Başkanı Çakmak, Dünya Başkanlığı’nı Ürdün’e Devretti
Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC Başkanlığı’nı 3 yıldan beri sürdürerek birlik ve beraberlikte dünyaya öncülük yapıp, 54 ülkeyi sağlık turizminde tek çatı altında toplayan Emin Çakmak, "Değişimde her zaman fayda var" diyerek Dünya Başkanlığı’nı Ürdün’e devretti.
Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak Dubai’de yapılan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Genel Kurulu’nda üye ülkelere “Dünyanın yeni fikirlere ve kaliteye hedeflenmesi için her branşta değişime ihtiyacı var. Bu nedenle GHTC’de görevi Ürdün Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr.Fawzi Al-Hammouri’ye sizlerin oylarıyla devretmek istiyorum” dedi.
Yapılan oylamada Emin Çakmak’ın önerisi oybirliği ile kabul edilerek Dünya Sağlık Turizm Konseyi’nin (GHTC) yeni başkanı Dr.Fawzi Al-Hammouri oldu. Emin Çakmak’ın ise genel kurul tarafından Kurucu Onursal Başkan olarak kalması kabul edildi. Ayrıca GHTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan da görevini Yunanistan delegesi Constantine Constantinides’e bıraktı.
Genel Kurul’da Kıbrıs Rum Kesimi, Botswana ve Romanya GHTC’nin yeni üyeleri oldu. GHTC’nin üye ülke sayısı 57’ye çıktı.
Adana Medline Hastanesi’nden Prof.Dr. Halil Koçum GHTC Danışma Kurulu ve Etik-Standartlar Komitesi üyesi oldu.
Dubai’de 7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen düzenlenen International Medical Travel Conference and Exhibition - IMTEC fuarına katılan Dünya Sağlık Turizm Konseyi (GHTC) üyesi ülkeler, fuar sonrası genel kurula katıldı. 3 yıldan beri GHTC Başkanlığını yürüten THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı olarak çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Bu nedenle görevi GHTC üyesi ülkelerden birine devretmenin zamanının geldiğini söyledi.
"DÜNYANIN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK"
Genel kurul öncesi yapılan çalışmalar ile yeni başkan olarak Ürdün Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr.Fawzi Al-Hammouri başkan adayı olarak belirlendi. Genel kurula katılan 34 üye ülkenin oylarıyla Al-Hammouri başkan olarak seçildi.
GHTC’nin yeni başkanı Al-Hammouri, Emin Çakmak’ın dünya sağlık turizmi için önemli çalışmalar yaptığını ve 54 ülkeyi bir araya getirerek dayanışma içinde çalışmalarını sağlamak gibi önemli bir görevi başardığını belirtti. Emin Çakmak’ın çalışmalarına yeni fikirlerle yenilikler getirmeyi amaçladıklarını belirten Al-Hammouri “Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC her ülkenin dünyaya sağlık sunmak üzere birlikte hareket ettiği bir kuruluştur. Bizler önce insanlık diyerek yola çıktık ve tüm ülkelerin sağlık kuruluşları ile insanlığa hizmet ediyoruz” dedi.
GHTC Genel Kurulu’nun gelecek yıl Ankara’da yapılması oya sunuldu. Yunanistan, Ürdün ve Dubai yapılmasına destek oldu.
Genel Kurul’a katılan delegeler tarafından ileride yapılması gereken öneriler değerlendirildi. Buna göre hedef kitlenin daha seçkin, ülke bazında ciddi alıcılardan oluşması ile kongrelere katılmasının sağlanması hedeflendi.
Yıllık büyük kongrelerin sırasıyla üye ülkelerde düzenlenmesi önerildi. Medical turizm hakkında ortak eğitim platform oluşturulması benimsendi. Kongrelere katılımı artırmak, hedef kitleyi güçlendirmek ve tanıtım amacıyla ücretsiz halka açık olarak düzenlenmesi istendi.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0