Gaziantep’e Burkina Fasolu Damat

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde tanışan Adıyamanlı Sakine Demir ile Burkina Fasolu MahamoudouTıemtore, Şahinbey Nikah Salonunda yapılan törenle hayatlarını birleştirdi.Gaziantep Şahinbey Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen tören...

Gaziantep’e Burkina Fasolu Damat
banner98
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde tanışan Adıyamanlı Sakine Demir ile Burkina Fasolu MahamoudouTıemtore, Şahinbey Nikah Salonunda yapılan törenle hayatlarını birleştirdi.
Gaziantep Şahinbey Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen tören de çiftin nikahını Şahinbey Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel kıyarken, evlilik cüzdanını ise geline Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Gökbudak verdi. Çiftin nikah şahitliğini de Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim görevlileri yaptı. İki ayrı ülkenin kültürüne sahip olan çiftin nikah törenine Burkina Fasolu Mahamoudou Tiemtore’nin arkadaşları yerel kıyafetlerle katıldı.
SEVGİMİZ EVLİLİĞE DÖNÜŞTÜ
Mutlulukları gözlerinden okunan Yeni çiftler yakınlarıyla yalnız bırakmazken, Sakine Demir ise Mahamoudou ile üniversite de tanıştığını belirterek, “Ben kendisinden İngilizce öğrenmek için yanına gitmiştim. Daha sonra görüşmelerimiz sonrasında gelişen sevgimiz evliliğe dönüştü” dedi.
"KİMSENİN KİMSEDEN FARKI YOK"

Damat Mahamoudou, ise “Ben Batı Afrika’dan Burkina Faso’dan Gaziantep’e geldim. Bana göre Allah herkesi yaratır. Biz kendimiz doğacağımız yeri seçmedik ve kimsenin kimseden bir farkı yok. O da Müslüman ben de Müslümanım. O yüzden sakine ile evlenmeyi seçtim” diye konuştu.
Düzenlenen nikah törenin ardından çiftlere bir ömür boyu mutluluklar dileyen Cuma Güzel, “Dünya’nın bir ucundan gelip, diğer bir ucunda kader buluşturuyor. Bu çok güzel bir şey. Cenab-ı hak yazdıysa dünyanın bir ucunda da olsa gelip buluşuyorsunuz. İki Müslüman kardeşimizin birlikteliği bir örnektir" diyorum. Gelin kızımız bizim aynı zamanda kültür elçimiz olacak. Afrikalı Mahamoudou kardeşimizin memleketine gittiğinde Gaziantep’i ve Şahinbey’i anlatacak. Onlarda buraya geldiğinde kendi memleketlerini anlatacak ve bir kültür birlikteliğimiz olacak. Biz dünyanın her tarafındaki Müslümanları seviyoruz. Onların mutlu olması içinde Türkiye’de çok büyük projeler yapılıyor. Üniversitelerimi ve hocalarımızda bu konuda büyük gayret gösteriyorlar. Ben bu evliliğin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0