Fransız Bisikletçinin Ölümüne Protesto

Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, bisikletiyle 40 ülke dolaştıktan sonra Muğla-Marmaris karayolunda bir otomobilin emniyet şeridinde çarpması sonucu hayatını kaybeden Fransız bisikletçinin ölümünü protesto etti.Marmaris’e 10 kilometre mesafedeki...

Fransız Bisikletçinin Ölümüne Protesto
banner98
Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, bisikletiyle 40 ülke dolaştıktan sonra Muğla-Marmaris karayolunda bir otomobilin emniyet şeridinde çarpması sonucu hayatını kaybeden Fransız bisikletçinin ölümünü protesto etti.
Marmaris’e 10 kilometre mesafedeki Taşhan mevkiinde bisikletiyle 40 ülke gezdikten sonra Türkiye turuna çıkan Fransız Christian Jean Auguste Niaffe (59), rampa tırmanışına geçtiği sırada, 48 SK 338 plakalı otomobil, Niaffe’ye arkadan çarptı. Çarpmanın hızıyla yol kenarına fırlayan bisikletçi ağır yaralandı. Yoldan geçen vatandaşlar yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra 112 ve jandarmaya haber verdi. Fransız bisikletçi önce Marmaris Devlet Hastanesi’ne, daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Muğla Bisiklet Derneği üyeleri Fransız bisikletçinin ölümüne dikkat çekmek amacıyla protesto eylemi gerçekleştirdi. Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Valilik binası önünde bir araya gelen bisikletçiler, “Bisikletçi ölümleri dursun”, “Trafiği işgal etmiyoruz, trafik biziz”, “Kornaya değil, frene bas”, “Bisiklet de araçtır. Kaldırımlar yayaların yollar araçların” sloganlar attı.
Olayın bir kaza olmadığını ve cinayet olduğunu söyleyen Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Bilge Kağan Uzun, Fransız bisikletçi Niaffe’nin emniyet şeridinde hayatını kaybettiğini belirterek, “Bisiklet gezgini Niaffe’yi sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, ailesine başsağlığı diliyoruz. Kınamanın yetmeyeceğinin ve aslında çözümün çok küçük parçası olduğunun farkındayız. Herhangi bir yerde bir bisikletçi daha kaza geçirsin, ölsün istemiyoruz. Trafikte bisiklete saygı göstermeyenlerin hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz. Onun için yaşlı, genç, kadın, erkek, engelli veya engelsiz herkesin birlikte rahatça binebileceği bir ortamın oluşturulması gerçekten iyi tasarlanmış bisiklet yollarının titizlikle yapılması için uğraşıyoruz. Trafikte kuralların ve kanunların bisikletliler düşünülerek hazırlanmasını ve titizlikle uygulanmasını istiyoruz” dedi.
Dernek Başkanı Uzun, Menteşe’den bisikletle kazanın yaşandığı Taşhan mevkiine gideceklerini belirterek, “Taşhan mevkiinde kazanın olduğu saatte Muğla’nın diğer ilçelerinden gelecek bisikletçiler ile kaza saatinde yolu trafiğe kapatacaklarını, Fransız bisikletçinin yolculuğunu tamamlayamadığı Marmaris’e hareket edeceklerini söyledi. Muğla Bisiklet Derneği üyeleri, Cumhuriyet meydanında kısa süreli yolu trafiğe kapatarak, bisikletlerini ters çevirip bisikletleriyle yola yattı.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0