banner102

Foça’da Türk - Yunan Dostluk Rüzgarları Esti

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen ve 15 – 22 Nisan tarihleri arasında yapılan turizm haftasının ikinci günü İzmir’in Foça ilçesinde kutlandı.Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK) ile Foça Turizm Derneği işbirliği...

Foça’da Türk - Yunan Dostluk Rüzgarları Esti
Bu yıl 39’uncusu düzenlenen ve 15 – 22 Nisan tarihleri arasında yapılan turizm haftasının ikinci günü İzmir’in Foça ilçesinde kutlandı.
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Derneği (ETİK) ile Foça Turizm Derneği işbirliği ile düzenlenen organizasyona Sakız Otelciler Birliği Başkanı Kytrilakis Dimitri başta olmak üzere Sakız Adası Otelciler Birliği Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyelerini de içinde barındıran 10 kişilik Yunan ekibi, Foça’da düzenlenen turizm haftası etkinliğine katıldılar.
İŞLER: SLOGANIMIZ” BİR GÖK, BİR DENİZ, İKİ MİLLET”
ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yaptığı açıklamalarda, “Bu yıl 39’unucusu düzenlenen turizm haftamızı Sakızlı meslektaşlarımızla kutladık. Bu anlamda ETİK ve TUDER’in ortaklaşa yapmış olduğu çalışmalarla düzenlemiş olduğumuz turizm haftası “ilk kez” uluslar arası boyutta anlam kazanmış ve kutlanmış oldu.Tüm dünyada ve ülkeler arasında kardeşliği ve sevgiyi en güzel şekilde açığa çıkartacak tek olgu turizmdir. Biz Yunanlı kardeşlerimizle her anlamda birbirimize çok yakınız. Bir gök, bir deniz ve iki millet sloganıyla aynı çatı altında bu önemli haftayı kutluyoruz “ açıklamalarında bulundu.
Sakız Adası Otelciler Birliği Başkanı Kytrilakis Dimitri ise şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’ye çok sık gelmekteyim ve birçok dost ve arkadaşlara sahibim. Türkiye’ye her gelişimde kendimi ikinci vatanımda hissediyorum. Yeni sezon için başarılar diliyorum. “
Öte yandan, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Foça Midilli Turizm Fakültesi’nde yapılan, Foça Turizmi ve Gastronomi başlıklı panelde konuşmacı olarak ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler katıldı. İşler’in yanı sıra, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger ve Foça Turizm Derneği, ETİK Hukuk Danışmanı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi İlker Ünsever, İzmir Yunanistan Başkonsolosu Thedore Tsakiris ile ETİK’in misafiri olan Yunanlı katılımcılar yerlerini aldılar.
Panelin ardından Foça Demokrasi Meydanı’nda Sakız Adası’ndan gelen Nikos Sgoutas ve Sakis Sezenias Müzik Grubu Türk – Yunan müziklerini seslendirdi. Program, Foça Belediyesi Tesisleri’nde panele katılan protokol ve Yunanistan gelen misafirlere akşam yemeğiyle birlikte sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0