banner102

FETÖ ’dördüncü maymun’ oldu

Adanalı heykeltıraş Bülent Harputlu’nun 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek amacıyla hazırladığı ’4 Maymun’ sergisi açıldı. Harputlu, darbe girişimine kalkışan Fetullah Gülen’i, ’uluslararası güçlerin dördüncü maymunu’...

FETÖ ’dördüncü maymun’ oldu
Adanalı heykeltıraş Bülent Harputlu’nun 15 Temmuz darbe girişimine tepki göstermek amacıyla hazırladığı ’4 Maymun’ sergisi açıldı. Harputlu, darbe girişimine kalkışan Fetullah Gülen’i, ’uluslararası güçlerin dördüncü maymunu’ olarak tasarladı.
Ankara ve İstanbul’da 240 kişinin şehit olduğu Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine, bu sürece sessiz kalan ülkelere ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e destek verenlere Adanalı sanatçı Bülent Harputlu’dan sanatla bir cevap geldi.
Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu Harputlu, Türkiye maketinin etrafına çeşitli ülkelerin bayraklarını dizip, çevresine yerleştirdiği alçı ve peluştan yapılmış 3 maymuna ek olarak bir de Fetullah Gülen’in tasvir edildiği dördüncü maymun ile Amerika-İsrail-Avrupa Birliği tarafından beslendiğini anlatan muzlar tasarlayarak, ilgi çekici bir sergi oluşturdu.
4 Maymun sergisini, başkanlık görevini yürüttüğü Çukurova Sanat Derneği’nde ziyaretçilere açan Heykeltıraş Bülent Harputlu, “Ülkemizin demokrasisine tecavüze kalkışan FETÖ ve ona benzer diğer örgütlere bir tepki olarak bu sergi hazırlandı” diye konuştu.
Serginin amacının, 15 temmuz kara gecesini unutturmamak olduğunu belirten Harputlu, “Güzel ülkemizin etrafında oynanan oyunları zaten biliyorduk. 3 maymunu oynayan ülkeleri biliyorduk. Bunlara dördüncü maymun eklendi. Bu da ’görmüyorum, duymuyorum ve bilmiyorum’ diyen 3 maymundan sonra ’yapmadım’ diyen bir maymun; FETÖ maymunu. Aynı zamanda FETÖ’nün etrafındaki muzları görüyorsunuz. Maymunları muzlarla besleyen ülkelerin temsili olarak gösterildi. 3 maymunu oynayan ülkeler kendilerini biliyorlar zaten. Muzlarla bu maymunları kim besliyorsa onların hepsinin açığa çıkarılmasını istiyoruz. O kara lekenin unutulmaması için elimizden geleni yapacağız. Tüm sivil toplum kuruluşu ve derneklerin bu konuyla ilgili çabaları olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Heykeltıraş Bülent Harputlu’nun ’4 Maymun’ sergisi, bir hafta boyunca ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0