banner102

Fabrikada 2 Saat Fazla Çalışarak Eylem Yapıyorlar

İç Anadolu’nun en büyük fabrikalarından olan Bor Şeker fabrikasındaki işçiler sıra dışı bir eyleme imza attılar. İşçiler, sezonluk çalışan işçilere kadro verilmesi için bir ay boyunca her gün 2 saat fazla çalışarak eylem yapma...

Fabrikada 2 Saat Fazla Çalışarak Eylem Yapıyorlar
İç Anadolu’nun en büyük fabrikalarından olan Bor Şeker fabrikasındaki işçiler sıra dışı bir eyleme imza attılar. İşçiler, sezonluk çalışan işçilere kadro verilmesi için bir ay boyunca her gün 2 saat fazla çalışarak eylem yapma kararı aldı.
Şeker-İş Sendikası’na bağlı 345 işçi, Bor Şeker fabrikasında ücretsiz fazla mesai yapmaya başladı. Sezonluk çalışan işçiler için her zaman kadro konusunu dile getirdiklerini ve yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi böyle bir eylem yapma kararı aldıklarını belirten Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul, fabrika bahçesinde gazetecilere açıklama yaptı. Çalışma hayatının önündeki geçici işçilik, kiralık işçilik, kıdem tazminatı, taşeron işçiliği gibi sorunların çözülmesini istediklerini ifade eden Tuğrul, “Fabrikada yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekliliğinin sağlanması ile sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla bu günden itibaren karar vericileri, siyasi partilerin temsilcilerini, pancar üreticilerini, besicileri, esnaf ve tüm yöre halkını uyandırmak ve bilgilendirmek için hiçbir ücret talep etmeden bir ay boyunca fabrikanın tüm bölümlerinde günde iki saat fazla çalışma eylem kararı aldık” dedi.
Amaçlarının devletle didişmek değil fabrikaya sahip çıkmak ve üreterek devam etmek olduğunu ifade eden Tuğrul, “Sendikamız çalışma hayatı ve üretim olumsuzluklarının giderilmesi için inandığı doğruların peşinden gitmeye kararlıdır" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0