Etik Kurulu Bozbey Raporu Bursalıları Endişelendiriyor

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey hakkındaki Başbakanlık Etik Kurulu Raporu kafaları karıştırıyor. Mustafa Bozbey'in Nilüfer Belediyesi'nin kadrolarını akrabaları ve yakınları ile doldurduğu raporlara yansıdı.

Etik Kurulu Bozbey Raporu Bursalıları Endişelendiriyor
banner98

Başbakanlık Etik Kurulu ise incelemesi sonucunda Bozbey’in eşinin Sosyal Destek Hizmetler Müdürü yolarak görev yaptığı, baldızı, yeğenleri, yeğenlerinin eşinin de belediyede çalıştığı rapora yansıdı. Yeğenlerinin asgari ücretten yüzde 75 fazla maaş aldığı, bir belediye başkan yardımcısının kardeşinin de belediyeden asgari ücretten iki kat fazla maaş ile büro elemanı olarak çalıştırıldığı da raporda yer aldı.

Başbakanlık Etik Kurulu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile ilgili olarak eşi Seden Bozbey’in belediyede müdür olarak görev yapması, akrabalarının belediyede işe alınması konularında kararını vermesi, Bursa'da tartışmalara neden oldu. Kurul kararda ''Kurul kararında, "Hem makama hem de kamu hizmetine olan güveni sarsacak, saygınlığı zedeleyecek bir algı oluşturacak eylemlerde bulunduğundan dolayı etik davranış ilkelerine aykırı eylemde bulunduğuna karar verilmiştir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2019, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0