Eskişehir’de ‘19’uncu Nartlanı Toy Künü’ Etkinliği

Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 19’uncu Nartlanı Toy Künü düzenlendi.Bu yıl 19’uncusu düzenlenen etkinlik, Şehri Derya Parkı’nda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını Eskişehir...

Eskişehir’de ‘19’uncu Nartlanı Toy Künü’ Etkinliği
banner98
Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 19’uncu Nartlanı Toy Künü düzenlendi.
Bu yıl 19’uncusu düzenlenen etkinlik, Şehri Derya Parkı’nda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını Eskişehir Vali Yardımcısı Cafer Yıldız yaptı. Bir milleti millet yapan en önemli unsurun ortak değerler olduğunu belirten Yıldız, “Bu bakımdan bize düşen görev de geleneklerimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaktır. Bu açıdan baktığımızda Türkiye’nin gerek Balkanlarda, gerekse Kafkaslarda yaşayan halklara eskiden beri olan bağları geliştirmek için uğraştığını biliyoruz. Türkiye’de devletler arasında ekonomik, sosyal, kültürel bağların devam ettiği gibi gelenek ve göreneklerin de süreceğini biliyoruz” dedi.
Ardından konuşan Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Korkmaz, derneğin kuruluş amacından bahsederek “Derneğimiz Karaçay Balkar kültürün yaşatmak, geçmiş tarihi gelecek nesillere aktarmak, tüm dünya üzerinde yaşayan insanların birbiriyle iletişimini sağlamak ve yaşanılan bölgelerde birlikteliği sağlamak amacıyla kurulmuştur” dedi.
Etkinliğin Karaçay köylerinin dışında neden Eskişehir’de yapıldığı konusunda eleştiriler geldiğinden bahseden Korkmaz, “Biz bunu 18 senedir köylerimizde yaptık, ancak bizi de herkesin görmesi lazım. Biz kendimizi tanıtamadık, anlatamadık. Biz de bir açılım yapmak zorundayız. Şehrimizde yerel yönetimlerle beraber çalışmak zorundayız. Biz birlikteliğimizi herkese göstermek zorundayız. Biz Karaçay milleti olarak bu memlekette çok şehitler verdik. Karaçay Balkar milletinden vatan haini çıkmaz. Biz bu memlekette elimizden gelen her fedakarlığı, bu memlekette yaşadığımızı herkese göstereceğiz. Bundan sonraki toplantılarımızı da Eskişehir’de festival havasında gerçekleştireceğiz. Uluslar arası etkinlikler dahilinde düzenlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından hediye takdimi, Bursa Kafkas Folklor Derneği Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ve şarkı dinletileri ile devam etti.
Etkinlik kapsamında açılan stantlarda yöresel gelinlikler, giysiler, yemekler ve kitaplar da sergilenirken, açılış törenine Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda davetli katıldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0