banner102

Eski Bakan Ünal, Malatya’da milli irade nöbetine katıldı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Malatyalıların sürdürdüğü milli irade nöbeti ilk günkü heyecanla devam ediyor. Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’da Türkiye’nin tek yürek...

Eski Bakan Ünal, Malatya’da milli irade nöbetine katıldı
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Malatyalıların sürdürdüğü milli irade nöbeti ilk günkü heyecanla devam ediyor. Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’da Türkiye’nin tek yürek olmasına bütün dünyanın şahitlik ettiğini söyledi.
FETÖ’nün TSK içerisindeki bir grup askerinin kalkıştığı darbe girişimi sonrası Malatyalılar Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile biran olsun meydanları bırakmıyorlar. Hükümet Meydanında toplanan binlerce Malatyalı milli iradeye sahip çıkmak için sabahın ilk ışıklarına kadar alanları terk etmiyor.
Kültür ve Turizm eski Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’da Malatya’ya gelerek milli iradeye sahip çıkan Malatyalılarla buluştu. Kapalı Çarşı üzerinde kurulan platformda halka seslenen Ünal, Türkiye’nin tek yürek olmasına bütün dünyanın şahitlik ettiğini belirtti.
Bütün dünyanın Türkiye’nin milli iradesine nasıl sahip çıktığını çok iyi gördüğünü ifade eden Ünal, “Bu bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu, şehitlerin kanından rengini alan bu bayrağa benimde kanım karışsın diyerek ölüme koşan bir milleti gördü bütün dünya” diye konuştu. Millet olmanın ne olduğunu 15 Temmuz’da halkın gösterdiğini belirten Ünal, “Bizim İstiklal marşımız ‘korkma’ diye başlar. Bilir misiniz Peygamber Efendimiz Ebubekir Sıddık ile o mağarada hicret esnasında saklanırken Ebubekir Sıddık endişelenir ve bunun üzerine Peygamber Efendimiz derki ‘Korkma üzülme Allah bizimle beraberdir” Kardeşlerim Allah bizimle beraber, çünkü biz mazlumun yanındayız, hakkın, halkın yanındayız. Kalbimiz merhametin kalbidir. Bizim kalbimiz garibin, zulme uğrayanın bekçisi olduğu için Allah bu milletle beraberdir” şeklinde konuştu.
Halkın korkması gereken bir durumun olmadığını dile getiren Ünal, “Korkması gerekenler pusu kuranlar, tuzak kuranlardır. Allah bu millete tuzak kuranların tuzaklarını başına geçirdi 15 Temmuz günü. Gönlünüzü rahat tutun Türkiye’nin önü açıktır, kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu milletin evlatları hamd olsun dimdik ayakta, nöbette meydanlardadır. Dünya görsün demokrasi neymiş devletle millet bir arada olmak neymiş tüm dünya görsün. Biz bu aziz millete hizmetkar olmak onurların en büyüğüdür. Bu bayrağın altında yaşamak ve ölmek insan olmanın en büyük onurudur kardeşlerim” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Malatya Gençlik Konseyi tarafından gökyüzünde onlarca dilek feneri bırakıldı. Darbeye karşı meydanda toplanan yüzlerce vatandaş ellerindeki dilek fenerlerini birlik ve beraberlik adına gökyüzüne bıraktı. Dilek fenerlerinin bırakılması ile renkli görüntüler yaşandı.
Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0