banner101

Erciş'te Farklı Sertifika Sevinci

Van’ın Erciş ilçesinde ’Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi’ kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan 17 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verilip, çoban kepenekleri giydirildi.Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü...

Erciş'te Farklı Sertifika Sevinci
Van’ın Erciş ilçesinde ’Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi’ kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan 17 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verilip, çoban kepenekleri giydirildi.
Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene; Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, Erciş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cihat Çağrı, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yüce, Erciş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nihat Kıyan, kursiyerler ile diğer ilgililer katıldı. Kursiyerler adına yapılan konuşmanın ardından, kürsüye gelen TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin binlerce yıldır süre geldiğini anımsattı. Yetiştiricilikte sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için çobanlık mesleğinin de sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Çelik, Türkiye’de yaklaşık 250 bin küçükbaş hayvan yetiştiricisinin sesi olarak bu konuya çok önem verdiklerini söyledi. Çobanın sürüsünü yönlendiren, kışın ağılda, yazın merada beslenmesini sağlayan, doğal otlatma yöntemi ile doğanın korunmasına katkıda bulunan, çevreye ilişkin önlemleri alan, sürüsündeki hayvanlarının sağlığını koruyan, bakım işlerini yürüten, sürüsünde yürütülen her türlü teknik ve sağlık işlemlerinde destek hizmeti veren ve gerçek anlamda çevreci ve hayvan sever insan olduğunu anlatan Çelik, “Peygamberlerin de zaman zaman bu mesleği sürdürmüş olması bizim için çok manalıdır. Bakanlığımızın yaptığı son çalışmalarla küçükbaş yetiştiriciliğini hayvancılıkta merkezi konuma odaklanmış, alınan tedbirler, teşvikler ve uygulanan doğru politikalarla küçükbaş hayvan varlığımız tekrardan önemsenecek derecede bir yükselme trendine girmiştir. 2013 yılının ekim ayında başlayan ve bugün itibariyle yaklaşık 8 bin 500 çobanımız açılan kurslara katılarak sertifikalarını almışlardır. Ayrıca, 500 küçükbaş hayvan varlığına sahip işletmelerimize 5 bin lira çoban desteği sağlanmıştır. Çobanlarımızın sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınmaları yönünde de son derece olumlu adımlar atılmıştır. Bakanlığımızın çobanlarımızın eğitimine ve desteklenmesine ilişkin yaptığı duyarlı çalışmaları, çobanlarımıza sahip çıkmasını küçükbaş hayvancılığımız adına takdirle karşılıyor ve bu konuda başta Sayın Bakanımız Mehdi Eker ve hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner ise konuşmasında, yapılan bu eğitimlerle sürü yönetimi elemanlığını cazibeli bir meslek haline getirmek ve bu sayede kırsal alanda vasıflı ve kayıtlı yeni bir istihdam ortamı oluşturmak, sürü yönetimi elemanlığını teknik ve uygulama kapasitelerini geliştirmek, meraların bilinçli kullanılması ve korunmasına doğrudan katkı sağlamak, küçükbaş hayvanlardan elde edilen verimi artırmak ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı arzu edilen düzeye ulaştırmak gayesinde olduklarını söyledi. Erciş’te açılan kurslarda 17 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını ifade eden Altuner, projede ve eğitimlerinde görev alan kurum yöneticileri ile teknik elemanlara, ayrıca kursiyerlerin kepeneklerini satın alarak kendilerine jest yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, kursu başarı ile bitiren 17 kursiyere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verilip, kepenekleri giydirildi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0