Ek Tercih Yapacak Öğrenciler Profesyonel Destek Almalı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, ek yerleştirme döneminde öğrencilerin üniversitelerin ve bölümlerin taban puanlarını iyi incelemeleri gerektiğini belirterek, tercih...

Ek Tercih Yapacak Öğrenciler Profesyonel Destek Almalı
banner98
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, ek yerleştirme döneminde öğrencilerin üniversitelerin ve bölümlerin taban puanlarını iyi incelemeleri gerektiğini belirterek, tercih yapmak isteyen öğrencilere profesyonel destek almaları tavsiyesinde bulundu.
İlk yerleştirmede tercih yapmayan ya da herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için üniversiteli olma fırsatı devam ediyor. Öğrenci adaylarının 18-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 2014-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini çok dikkatli yapmaları gerektiğini belirten İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, öğrencilerin üniversitelerin ve bölümlerin taban puanlarını iyi incelemeleri gerektiğini ifade etti. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak öğrencilere tercih döneminde hizmet verdiklerini söyleyen Özyaral, “Öğrenci adayları, tercih edecekleri üniversiteyi ve bölümü çok iyi tanımalı. Özellikle lisans bölümleri için, yatay geçiş olanaklarını, önlisans bölümleri için de dikey geçiş imkanlarını iyice araştırmak gerekir. Çünkü seçilen mesleğin iyice algılanması her şeyin önünde. Ayrıca vakıf üniversitelerin sundukları burs oranlarına da dikkat edilmesinde yarar var. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi olarak kaliteli eğitim almak isteyen öğrencilerimizi yüzde 75’e varan burs oranları ile destekliyoruz. Böylece hem ailelerin yükünü hafifletiyoruz hem de öğrencilerimize başarılarını desteklediğimiz mesajını veriyoruz” dedi.
Öğrencilerin hayata hazırlanmaları için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Oğuz Özyaral, ezbere olan hiçbir şeyi onaylamadıklarını ve öğrencinin ödev hazırlaması, proje yapması, sahaya çıkması ve sahayı kontrol etmesi gibi aktivitelerin kendileri adına son derece önemli olduğunu söyledi. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde çeşitli yandal ve çift anadal imkanları olduğunu belirten Özyaral, “Meslek yüksekokulumuzdaki öğrenciler eğitimini saha çalışmaları ile tamamlarken, fakültelerimizde ise yandal ve çift anadal gibi fırsatlar bulunuyor. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin bu konuda ciddi çalışmaları var. Ayrıca sosyal sorumluluğa çok önem veren bir üniversiteyiz. Bu konuda çeşitli ödüllerimiz var. Öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşlarının içinde aktif olarak yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0