banner102

Eğitim-bir-sen Edirne Şubesi Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Edirne Şubesi Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Türkiye’nin 13 yılda belirli bir büyüme kaydettiğini ve bunun kamu çalışanlarının...

 Eğitim-bir-sen Edirne Şubesi Divan Toplantısı Yapıldı
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Edirne Şubesi Divan Kurulu toplantısı yapıldı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Türkiye’nin 13 yılda belirli bir büyüme kaydettiğini ve bunun kamu çalışanlarının yaptığı fedakarlıklarla olduğunu söyledi.
Edirne Öğretmen Evi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen divan toplantısına, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, ilçe başkanları ve yöneticileri katıldı.
“İŞ GÜVENLİĞİ BİZİM EN ÖNEMLİ KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR”
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi olarak Ağustos ayında toplu sözleşme sürecini tamamladıklarını hatırlatarak, “AK Parti iktidarları döneminde en fazla kazanımın elde edildiği toplu sözleşmeye imza attık. Bu toplu sözleşme kazanımlarımızı 81 vilayetteki şubelerimizle paylaşmak için tüm teşkilatı geziyoruz. Bu hafta sonu da Kırklareli ve Tekirdağ’ın ardından Edirne’deyiz. Burada hem teşkilat mensuplarımızla kazanımlarımızı paylaşmak eğitim, öğretim, hizmet sınıfında hem de gündeme dair genel merkezin bilgilerini şubelere aktarmak için buradayız. Güzel bir program oldu. İnşallah hedefimiz, Kırklareli’nde geçen sene yetkiyi aldık bu sene de Tekirdağ’da ve Edirne’de de Eğitim-Bir-Sen’in 11-12 tane ilimizde yetki alamamıştık, burada yetkiyi alıp tüm Türkiye’de Eğitim-Bir-Sen’i 11 iş kolunda olduğu gibi illerimizde yetkili hale getirmek” dedi.
Yayla, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak kırmızı çizgilerinin başında iş güvencesinin geldiğini vurgulayarak, “AK Parti’nin biliyorsunuz seçimden önce hükumet programında olmayan ondan sonra seçim vaatleri arasında olmayan iş güvencesi ile ilgili, 657 ile ilgili cümleler kurması bizi üzüyor. Paralelle mücadele adı altında 657’ye yapılması düşünülen değişiklik, iş güvencesinin ortadan kaldırılması Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in kırmızı çizgilerinden bir tanesi. Eğer Türkiye 13 yılda büyüdü ise bu kamu çalışanlarının yaptığı fedakarlıkla büyüdü. Bu mücadeleyi elbette ki siyasi irade yapmalı, iktidar yapmalı ama burada memurların da bu büyümeye katkısı olduğunu unutmamalı. Eğitim-Bir-Sen’in, Memur-Sen’in iş güvencesinin kırmızı çizgisi olduğunu da hükumet de siyasiler de bilmeli” diye konuştu.
“İLİM, İRFAN VE HİKMET YOLUNDA ÇAĞIN ŞUURLU GENÇLİĞİNİ İNŞA EDİYORUZ”
Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, özellikle genç nüfusun ülkenin kalkınması ve gelişmesindeki önemine değinerek, “Bizim buradaki amacımız, ilim, irfan ve hikmet yolunda çağın şuurlu gençliğini, çağın soylu gençliğini inşa etmektir. Edirne ekseninde de baktığımız zaman, arkadaşlarımız çok güzel çalışmalar yapmaktadır. Büyüklerimiz sendikalı çalışmalarını yaparken özellikle medeniyet sendikacılığı yapan Memur-Sen bu boyutuyla gençliğe de önem vermekte olup sosyal, kültürel, milli ve manevi programlar düzenleyip gençlerimizi buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÜYE SAYIMIZI ARTTIRARAK EDİRNE OLARAK YETKİ ALMAK İSTİYORUZ”
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç da Edirne olarak amaçlarının üye sayıların belirli ölçüde arttırarak yetki almayı hedeflediklerini dile getirerek, “Sendikaların 15 Mayıs’ta yapmış olduğu mutabakatlar doğrultusunda yetki belirlendiği için il divanlarında da en çok üzerinde durduğumuz şey üye sayılarının arttırılması. Eğitim-Bir-Sen olarak tabi biz Türkiye’de yetkili olduğumuz halde Edirne olarak yetkiye halen ulaşamamış illerinden birisiyiz. Şu anda biz il divanlarında üye çalışmalarının en faydalı şekilde arttırabilmek için neler yapabiliriz? Bununla ilgili ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetimimize ve il yönetimimize bu konuda çeşitli bilgilendirme ve bununla ilgili üye çalışmalarında nasıl katkı yapabiliriz bununla ilgili çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0