Ecolab 2030 yılına kadar 1,2 trilyon litrelik su tasarrufu sağlayacak

Dünyanın lider su, hijyen, enerji teknolojileri ve servis şirketi Ecolab’ınyıllık Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı. Şirket, 12 yıl içinde 1 milyar kişinin içme su ihtiyacı olan 1,2 trilyon litrelik su tasarrufu yapmayı hedefliyor.

Ecolab 2030 yılına kadar 1,2 trilyon litrelik su tasarrufu sağlayacak
banner98

Dünya genelinde 170 ülkede operasyonlarını sürdüren Ecolab’ın “Daha İyi Bir Dünyanın Katalizörü” başlıklı kurumsal sürdürülebilirlik raporuna göre şirket 2017 yılında 590 milyon insanın yıllık içme suyu ihtiyacı olan 650 milyar litrelik su tasarrufu sağladı. Ecolab Türkiye Genel Müdürü Hülya İbrahim, Türkiye’de de aynı doğrultuda birçok projede hijyen ve su alanında üretim ve hizmet sağlayan işletmelerde ortak projelerin başarıyla yürütüldüğünü söyledi.

Dünyada su kaynaklarının giderek azalmasında insan faktörünün kritik olduğunu ve bu alanda yaşanan küresel adaletsizliğin ancak bilinçli üretim ile mümkün olduğunu söyleyen Ecolab Türkiye Genel Müdürü Hülya İbrahim, “Ecolab dünya çapında yaptığı çalışmalarla çevreyi koruyan ortaklıklar ve programlara destek olmayı sürdürüyor. Öncelikle kendi operasyonlarımızda teknolojyi kullanarak su, enerji ve atıkları azaltmak için iç hedefler belirledik. Ecolab'da sürdürülebilirlik hepimizin paylaştığı temel bir değerdir. Daha iyi bir dünya için bir katalizör görevi görüyoruz. Ülkemizde de müşterilerimizin çevreyi koruyan teknolojiler kullanması için desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Türkiye önlem almalı

Türkiye’nin artan nüfus, gelişen sanayi ve hızla büyüyen kentlerle 2030 yılında su sıkıntısı çeken bir ülke olacağının öngörüldüğüne dikkat çeken İbrahim, sanayide kullanılan suyun kullanımı, yönetimi ve geri kazandırılmasının artık daha önemli hale geldiğini ifade etti. İbrahim, Ecolab’ın 

müşterilerinin su ve enerji kullanımını azaltmalarına, temiz hastaneler, oteller ve restoranlar yaratılmasına, gıda ve enerjiyi güvenli bir şekilde üretilmesine yardımcı olduğunu vurguladı. İbrahim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ecolab olarak 2020’ye kadar su çekilmesini yüzde 25 ve sera gazı emisyonlarını ise yüzde 10 azaltarak 2015 baz puanına indirmeyi hedefliyoruz. 2030 yılına kadar, bir milyar insanın içme suyu ihtiyacına eşdeğer 1,2 trilyon litre su tasarrufu sağlamayı amaçlıyoruz.” 

Ecolab 2017 yılı Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporu’na göre: 

•          590 milyon insanın yıllık içme suyu ihtiyacına eşdeğer 650 milyar litre su tasarrufu sağlandı.

•          Karbon dioksit (CO2) emisyonlarını 1,4 milyar pound azaltarak 12 trilyondan fazla BTU enerji tasarrufu elde edildi.

•          Bir milyondan fazla gıda kaynaklı hastalık önlendi ve tahmini 10 bin kişiyi etkileyecek hastane mikrobu kaynaklı enfeksiyon riski azaltıldı.

•          Dünyanın işlenmiş yiyeceklerinin yüzde 25'i güvenle üretildi, 45 milyar restoran yemeği servis edildi ve 800 milyondan fazla otel odası temizliği yapıldı. 

Rapor, Ecolab’ın küresel müşterileriyle çalışmalarını da vurgulayan kapsamlı vaka çalışmaları da sunuyor. Buna çalışmaların sonuçları şöyle:

  • Ecolab iştiraki Nalco Water, 3D TRASAR ™ su yönetim teknolojisini Chicago'daki Ford Motor montaj tesisinde kurdu ve tesis sadece 4 ayda 87 milyon litre su tasarrufu sağladı.
  • Aynı teknoloji Austin, Teksas'taki 2.79 milyar litre suya sahip bir Samsung yarı iletken tesisini ve 1,6 milyon dolarlık bakım maliyetinden kurtardı. 
  • Otel zinciri Marriott, 3 milyar 338 milyon litre su ve 114 kilowatt saat elektrik tasarrufu sağlamak için çeşitli Ecolab teknolojilerini kullandı ve bir yıl içinde 21 bin 500 mt CO2 emisyonu ve 900 milyon kilogramlık atığın önüne geçti.
  • California'daki Kraft Heinz tesisinde Ecolab, potansiyel gıda güvenliği sorunlarının önlenmesine yardımcı olmak ve yıkama süresini 2 bin saatten fazla azaltmak için tesisin temizlik ve sanitasyon performansını sürekli olarak izleyen 3D TRASAR ™ Clean-in-Place teknolojisini kurdu.
  • Bir Mısır Gübre Şirketi fabrikası, yıllık 330 bin insanın yıllık içme suyu ihtiyacına eşdeğer olan 192 bin metreküp tatlı su tasarrufu sağlamak için soğutma kulelerinde ve diğer endüstriyel su arıtma tesislerinde biyolojik büyümeyi kontrol etmek için PURATE ™ teknolojisini benimsedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2018, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0