Doktora Gözyaşı

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için hastane önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.Düzenlenen törene Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof....

Doktora Gözyaşı
banner98
Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr. Dr. Kamil Furtun için hastane önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.
Düzenlenen törene Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Şencan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Dursun Mehmet Mehel, Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun, hastane başhekimleri, öğretim üyeleri, doktorlar, hemşireler, hastalar ve ailesi katıldı.
Merhum Opr. Dr. Kamil Furtun’un cenazesi hastane içerisinden bahçede kendisi için hazırlanan tören alanına mesai arkadaşlarının omzunda getirildi. Getirilme esnasında hastane önünde bulunan çok sayıda doktor, hemşireler, hastalar ve hasta yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
ACILI ANNE: “OĞLUM SENİ BİR DAHA GÖREMEYECEK MİYİM?”
Oğlunun tabutuna sarılan annesi Gönül Furtun, “Oğlum seni bir daha göremeyecek miyim?” diye gözyaşlarına hakim olamadı. Merhum Furtun’un oğlu 5. sınıf öğrencisi Taylan Furtun ve eşi Dr. Funda Furtun da ayakta durmakta güçlük çektiler. Gözyaşları arasında düzenlenen törende konuşan Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Tamer Kutlu, gözyaşlarına hakim olamayarak, “Adam gibi adamdı Kamil ağabey. Bu ona hiç yakışmadı. Hepimizin ağabeyiydi. Çok sevilen bir doktordu. Bütün sağlık camiasının başı sağ olsun” dedi.
Merhum Dr. Kamil Furtun’un çevresi tarafından çok sevildiğini ifade eden Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan ise, “Çevresi tarafından çok sevilen, beyefendi bir doktordu. Tabip Odası Yönetim Kurulu bu sabah acil olarak toplandık ve 1-2 Haziran günleri aciller haricinde sağlık çalışanları olarak çalışmama kararı aldık. Yani 1 Haziran saat 17.00’de İstiklal Caddesi’nde sağlık çalışanları olarak beyaz önlüklerimizle yürüyüş yapacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dualar yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra merhum Furtun’un naaşı yine mesai arkadaşlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Cenazenin taşınması esnasında törene katılanlar gözyaşlarına hakim olamayarak, saldırıyı kınadılar. Törende merhumun hastaları ve mesai arkadaşları hüngür hüngür ağladı.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0