banner101

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Marmaris Ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla’nın Marmaris İlçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.AK Parti Muğla milletvekili adaylarıyla birlikte Marmaris Kapalı Çarşısı’nda esnafları dolaşan...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Marmaris Ziyareti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Muğla’nın Marmaris İlçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.
AK Parti Muğla milletvekili adaylarıyla birlikte Marmaris Kapalı Çarşısı’nda esnafları dolaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, alışveriş yapan yabancı turistlerle de İngilizce sohbet etti. Çavuşoğlu, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak İçmeler Mahallesi’ndeki Aqua Otel’de partisinin üyeleriyle sabah kahvaltıda buluştu. Kahvaltının ardından ilçe merkezinde ziyaretlere başlayan Çavuşoğlu’na esnafların yanı sıra çarşıdaki yabancı turistler de ilgi gösterdi. Kendisiyle tanışmak isteyen turistlerle sohbet eden Çavuşoğlu, turistlerin birlikte fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.
Kapalı çarşı girişinde "Olacak O Kadar" isimli televizyon programındaki "Yusuf Yusuf Usta" tiplemesiyle tanınan tiyatro ve sinema oyuncusu Pekcan Türkeş ile karşılaşan Çavuşoğlu, ünlü oyuncu ile bir süre sohbet etti. Dünyanın birçok yerini dolaşarak gezi yazıları kaleme aldığını belirten Türkeş, eski işvereni Levent Kırca’dan dert yandı. Türkeş, "Kıblesini şaşıranlardan hakkımızı alamadık" diye konuştu.
Gezileri sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışında yaptıklarını takdirle izlediğini dile getiren Türkeş, özellikle Türk Hava Yolları ile gurur duyulması gerektiğini ifade etti.
Çavuşoğlu ise Türkiye’nin TİKA aracılığıyla yurt dışında önemli hizmetlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti olarak dünyanın birçok yerinde varız, bundan sonra da olacağız" dedi.
BAKANA SELAHİ SÜPRİZİ
Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Marmaris ziyareti sırasında "Vay Kralsın" diyerek adını duyuran Urfalı Selahi Varol, çarşıda Çavuşoğlu’nun da karşısına çıktı. Çavuşoğlu’na da yakın ilgi gösterip ’hocam’ diye hitap eden Selahi, Bakan’ı çay ocaklarında çay içmeye ve tost yemeye davet etti. Çavuşoğlu, daha önceden belirlenen programının dışına çıkamayacağını belirterek ziyareti daha sonra gerçekleştirebileceğini söyledi.
Selahi, çarşı ziyaretlerine devam eden Mevlüt Çavuşoğlu’nun karşına bir süre sonra tekrar çıktı. Beraberinde getirdiği çay ve tostları Çavuçoğlu ve milletvekili adaylarına ikram eden Selahi, neşeli hareketleriyle ilgi odağı oldu. Selahi’nin ikram ettiği çayı için ve tosttan yiyen Çavuşoğlu, küçük Selahi ile sohbet etti. Eski Bakan Kılıç’ın sünnet düğününe geldiğini söylemesi üzerine Çavuşoğlu da Selahi’nin düğününe gelme sözü verdi. Suat Kılıç’a bakan aracılığıyla selam söyleyen Selahi’nin tepsisine AK Parti’li bir yetkili 35 lira para koydu.
Çavuşoğlu daha sonra düzenlenen yemekte ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2015, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0