banner102

Dev Proje İhaleye Çıkıyor

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayım başladı. Toplam 42 hektar alan üzerinde gerçekleştirilecek olan projenin 1’inci etap 1’inci kısmı 12 Mayıs tarihinde ihaleye...

Dev Proje İhaleye Çıkıyor
Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayım başladı. Toplam 42 hektar alan üzerinde gerçekleştirilecek olan projenin 1’inci etap 1’inci kısmı 12 Mayıs tarihinde ihaleye çıkıyor.
Osmangazi Belediyesi, kentsel dönüşüm alanında yürüttüğü planlı çalışmalar sonucunda edindiği bilgi birikimi ve tecrübe ile Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Soğanlı Mahallesi’nde toplam 42 hektar alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1’inci etap 1’inci kısmı 12 Mayıs tarihinde ihaleye çıkacak. İhalenin yapılmasının ardından vakit kaybetmeden projedeki ilk kazma vurulacak ve Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasında kalan bölgeye 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek.
PROJE BÖLGEYE DEĞER KATACAK
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgeye inşa edilecek zemin+5 kat yüksekliğindeki binalarda 2+1 ve 3+1 olmak üzere birbirinden lüks daireler yer alacak. Her binanın bodrum katının kapalı otopark olarak tasarlandığı projede aynı zamanda LPG’li araçlar için de açık otoparklar inşa edilecek. Soğanlı Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi ile günümüz dünyasının örnek şehir mozaiği Osmangazi’de yükselecek.
Osmangazi Belediyesi tarafından vatandaşları Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirmek amacıyla bölgeye bir de irtibat bürosu açılacak. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi İrtibat Bürosu’na gelen vatandaşlar proje ile ilgili merak ettikleri konular hakkında yetkililerden bilgi alabilecek.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin sadece Bursa’daki değil tüm Türkiye’deki kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil edeceğini söyledi. Projeyle ilgili somut adımları tek tek attıklarını belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm konusunda yıllardır planlı bir çalışma yürütüyoruz. Adımlarımızı sağlam atıyoruz. Hazırladığımız Kentsel Dönüşüm Master Planı ile tüm ilçenin fotoğrafını çektik. Yürüttüğümüz çalışmalar sonunda edindiğimiz bilgi birikimini ve tecrübeyi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde uyguluyoruz. Projemizin 1’inci etap 1’inci kısmı 12 Mayıs tarihinde ihaleye çıkıyor. İhalenin ardından vakit kaybetmeden ilk kazmayı vurarak Bursa’yı yeni bir modern yaşam alanına kavuşturacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0