Demirtaş’ın Seçim Bürosu Açıldı

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın ilk seçim bürosu Diyarbakır’da açıldı.Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde açılan seçim bürosu açılışına, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır...

Demirtaş’ın Seçim Bürosu Açıldı
banner98
Halkların Demokrat Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın ilk seçim bürosu Diyarbakır’da açıldı.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde açılan seçim bürosu açılışına, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Merkez İlçe Belediye Eşbaşkanları, Demokratik Bölgeler Partisi il Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Seçim bürosu açılışında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kürtlerin her şey olabileceğini ama sadece Kürt olamayacağını söyledi. Tan, “Şimdi Cumhuriyet tarihinde ilk olarak bir Kürt kardeşimiz olan Selahattin Demirtaş, kendi kimliği ve şahsiyetiyle hiçbir şey inkar etmeden herkes onu olduğu gibi kabul ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığına aday oluyor. Bu tarihi bir dönemeç ve Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday olurken de Selahattin Demirtaş, şunu söylüyor ‘ben sadece Kürtlerin adayı değilim. Türkiye Cumhuriyet’inin Cumhurbaşkanlığına aday bir Kürt’üm. Kendi kimliğim ve fikrim ile Türkiye’deki bütün halkların, ezilenlerin ve dindar mazlumların hak ve hukuku yenmişse ben bunların adayıyım’ diyor. İşte bu Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde bir devrim” dedi.
Tan, 8 Ağustos’ta Diyarbakır istasyon meydanında bölgesel miting yapacaklarını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0