Demir Ve Demirdışı Metaller İhracatı Alternatif Pazarlar İle Büyümeye Devam Edecek

Egeli demir ve demirdışı metaller ihracatçıları yeni pazarları hedefe kilitledi

Demir Ve Demirdışı Metaller İhracatı Alternatif Pazarlar İle Büyümeye Devam Edecek
banner98

2018 yılı ihracatını bir önceki yıla göre %52 artarak 1.55 milyar dolar ihracata imza atan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (EDDMİB), 2019 yılında alternatif pazar arayışlarını sürdürecek. ABD ve AB tarafından uygulanan korunma önlemleri sebebi ile Batı Afrika, Güney Amerika, Ortadoğu ve yakın doğu pazarlarını hedefe alan EDDMİB, 2019 yılı boyunca pazarlar için çalışmalarına devam edecek.
 

“Sektör olarak başarılı bir sınav verdik”
 

2018 yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda konuşan EDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ticaret savaşlarının damga vurduğu 2018 yılında sektörün çalkantılı bir süreçten geçtiğini belirtti. Buna rağmen ihracatta önceki yıla göre %52’lik bir artış kaydettiklerini ifade eden Ertan, “ABD’nin uyguladığı ek vergiler, AB’nin kota uygulamaları, anti damping soruşturmaları sebebiyle zorlu bir süreçten geçtik. Ancak bu küresel koşullara rağmen, kaliteli ürünleri, rekabetçi fiyatları, pazarlara yakınlığı ve Batı Afrika, Orta ve Güney Amerika, Uzak Doğu Asya ülkeleri gibi alternatif pazarlara yönelmemiz sayesinde darboğazdan başarılı şekilde geçtik.” şeklinde konuştu.
 

Yeni pazar arayışları devam edecek
 

Bu yılın Mart ayında EDDMİB ev sahipliğinde, Çelik Dış Ticaret Derneği organizasyonu, Çelik İhracatçıları Birliği ve Steelorbis Elektronik Pazaryeri A.Ş.’nin destekleri ve Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım’ın katılımı ile “Hedef Pazar: Batı Afrika Toplantısı toplantısı” organize ederek yeni pazarlar konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ertan, sektöre katkı sunabilecek birçok paydaşın yer aldığı bu tür toplantıların ve heyet programlarının önümüzdeki günlerde de devam edileceğini belirtti. Yeni müşteri ve pazar yaratmakta, müşterek hareket imkanları için katkı koymak yeni ve değişik ürün çeşitliliği ile katma değer yaratma imkanlarına yönelik bilgilendirme çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0