banner102

Davutoğlu: “Bu günler omuz omuza verme günü”

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Beyşehir’de katıldığı demokrasi şöleninde konuştu.Davutoğlu, Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Demokrasi Şöleni’ne katıldı....

Davutoğlu: “Bu günler omuz omuza verme günü”
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Beyşehir’de katıldığı demokrasi şöleninde konuştu.
Davutoğlu, Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Demokrasi Şöleni’ne katıldı. Festival meydanındaki şölende buluşan vatandaşlara seslenen Davutoğlu, hain çetenin 15 Temmuz’da milletin kalbine karalar bağlamak istediği zaman bütün milletin ayağa kalktığında, önce Konya’nın ve Beyşehir’in bir yumruk olduğunu söyledi.
Demokrasi nöbetlerinde Konya’yı hep takdir ettiklerini belirten Davutoğlu, “Konya ve Beyşehir, demokrasi nöbetlerinin en canlı, en diri en iddialı, en ahenkli olduğu yerlerden biriydi. Allah razı olsun, nöbetiniz mübarek olsun” dedi.
Bugünlerin omuz omuza verme günü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, konuşmasında, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine değindi. Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:“ Gelişmeye yüz tutmuş bir Türkiye varken, gurur duyduğumuz kendi tankımızla, övünç duyduğumuz milli uçaklarımızla kendi halkına saldırmak alçaklığı gösterdiler ama bilmiyorlardı, Türkiye 27 Mayıs 1960’ın Türkiye’si değildi, Türkiye 12 Eylül 1980’in Türkiye’si değildi, Türkiye 28 Şubat’ın Türkiye’si değildi. Bu kez 14 yıllık bir AK Parti ve onların sırtını verdiği aziz milletimiz vardı. Cumhurbaşkanımız çağrıda bulundu, ‘bütün milletimiz kaderine sahip çıksın’ dedi. Hemen arkasından bizler hep beraber şunu söyledik, ‘bu gece birileri için Türkiye’nin karanlık gecesi gibi görünebilir ama yarın sabah aydınlık bir Türkiye’ye hep beraber uyanacağız’ dedik. 16 Temmuz sabahı aydınlık bir Türkiye’ye uyandık. O karanlık yüzlü çeteleri o karanlık yüzlü insanların, karanlık zihinli, karanlık niyetli FETÖ denilen hadsizlere haddini bildiren bir millet ayağa kalktı. Yıllarca bu milletin imanını, hayır-hasenat duygusunu sömüren o hainler, o gecede bu milletin kaderini kötü yönde şekillendirmek istediler ama başaramadılar, çünkü o gece o işaretle birlikte bütün meydanlar, bütün şehirler aziz milletimizin güçlü iradesini gördü.”
Şölende AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşma yaparken, konuşmaların ardından Davutoğlu ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarıyla hep birlikte kalabalığı selamladı.
Konuşmasının ardından alana inen Davutoğlu, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0