banner101

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus İstanbul 1014 Programına Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mevlana 7 asır önce Anadolu topraklarına gelerek ilimle, irfanla, hikmetle yoğurduğu mesnevisiyle millet olma şuurunu yerleştirmiş Anadolu’yu bu aziz değerlerle mayalamıştır” dedi. Erdoğan, etkinlikte...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeb-i Arus İstanbul 1014 Programına Katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mevlana 7 asır önce Anadolu topraklarına gelerek ilimle, irfanla, hikmetle yoğurduğu mesnevisiyle millet olma şuurunu yerleştirmiş Anadolu’yu bu aziz değerlerle mayalamıştır” dedi. Erdoğan, etkinlikte Mevlana’nın “Etme” şiirini yorumladıktan sonra kısa bir konuşma yapan ünlü türkücü Yavuz Bingöl’ün sözlerini alkışladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toplumsal Kalkınma Aile Yaşam ve Gençlik Derneği (TOKAYDER) tarafından Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen Şeb-i Arus İstanbul 1014 Programına katıldı. Programa Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Kosova başta olmak üzere balkan ülkelerinden milletvekilleri, siyaset ve iş dünyasından tanınmış ünlü isimler katıldı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan sanatçı Yavuz Bingöl, Taşkın Sabah Orkestrasının eşliğinde Mevlana’nın ‘Etme’ adlı şiirini seslendirdi. Bingöl’ün yorumu katılımcıların büyük beğenisini alırken uzun süre alkışlandı. Burada kısa bir konuşma yapan Bingöl, “Sayın Cumhurbaşkanım; 30 yıllık müzik hayatım boyunca barışın, sevginin kardeşliğin ötesinde hiçbir amaç gütmedim. Bugün de bütün aleme barışı, sevgiyi, aşkı üfleyen Hazreti Mevlana’nın gecesinde olmaktan çok mutluyum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bingöl’ün bu sözlerini alkışlarken salonda "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları yükseldi. Bingöl’ün ardından sahneye çıkan şarkıcı Alişan da okuduğu ilahilerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Programda kürsüye davet edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıları selamlayarak, “Vuslatının 741’inci seneyi devriyesinde hazreti Mevlana’yı rahmetle yad ediyorum. Yedi asır önce Anadolu topraklarına gelerek gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi şefkat hamuruyla yoğuran, ilmiyle, öğütleriyle birliği, beraberliği, kardeşliği yeşerten Mevlana Celaleddin’i Rumi’ye minnet duygularımızı bugün bir kez daha ifade ediyorum” diyerek sözlerine başladı.
Geceyi düzenleyenlere tek tek teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vuslat gecesini düzenleyen TOKAYDER yöneticilerine, bu samimi atmosferi yaşamımıza vesile olan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İstanbul Büyükşehir Belediyemize, tüm STK’lara, sanatçılarımıza, özellikle de siz değerli Mevlana dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili kardeşlerim; Mevlana 7 asır önce Anadolu topraklarına gelerek ilimle, irfanla, hikmetle yoğurduğu mesnevisiyle millet olma şuurunu yerleştirmiş Anadolu’yu bu aziz değerlerle mayalamıştır. Bu topraklarda ki kardeşlik, sevgi ve şefkatin kurulmasında, bu medeniyetin inşa edilmesinde, yeşertilmesinde ve bugünlere kadar gelmesinde hiç kuşkusuz Mevlana’nın eserlerinin büyük payı var. Yunus Emrelerin, İbni Arabilerin, Hacı Bayram-i Velilerin, Mevlanaların açtığı yolda önce insan önce millet diyebilmeyi başarmış, kardeşliği, sevgiyi, barışı her türlü maddi değerin üstüne çıkarabilmiş bir milletiz. Mevlana’nın hikmetli sözleri, irfanla yoğrulmuş öğütleri, fitneyi, fesadı, hasedi silip atmış bir kardeşlik iklimi kurdurmuştur” diye konuştu.
“BU MEDENİYETTE İKİLİK OLMAZ, YALNIZ BİRLİK VARDIR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu medeniyette ikilik olmaz, yalnız birlik vardır. Bu medeniyette aşk vardır, dostluk vardır, muhabbet vardır. Bu medeniyet kulun değil Hakkın, hakikatin üstün tutulduğu bir medeniyettir. Bizler bugünlere faninin veya fanilerin değil, bakinin, baki olanın peşinde koştuğumuz geçici olanı değil, ebedi olanı aradığımız için iyi niyetimiz, halisane çabamız sayesinde bugünlere gelebildik. Tarih boyunca bu millet içerden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele etti. Sayısız harpten sayısız çatışmalardan hamdolsun yıkılmadan çıkmayı başardık. İşte bizleri bugünlere bu gönül erlerinin ektiği sevgi tohumları birlik ve beraberlik aşkı getirdi” dedi.
“KÖKLERİMİZ SAĞLAM, TEMELLERİMİZ KAVİ, RUHLARIMIZ TEK”
Türk milletinin bu topraklara kökleri ile bağlı olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Köklerimiz sağlam, temellerimiz kavi, ruhlarımız tek. Bizler bu topraklara köklerimiz ile bağlıyız. Bizim sevdamız, bizim aşkımız, bizim kavgamız, bu milletin, bu toprakların selametini garanti altına almak, ecdadımızın emanetini sağ salim gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü biz kökü mazide olan bir milletiz. Evet dertliyiz, hem de çok dertliyiz. Derdimizi de seviyoruz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Derdimi Seviyorum, Biliyorum ki Derdimi Verende Beni Seviyor. Seven Sevdiğinin Nazını Çekiyor. Sevilen Çekmesinde Neylesin’ Mevlana’nın öğretisi o… Büyük eseri mesnevi aşk üzerine kuruludur. Aşk ile yapılmayan hiçbir işin bereketi olmaz. Aşksız hiçbir şey uzun ömürlü olmaz. Çünkü aşk bir söz değil bir haldir. Bu dünya aşk üzerine yaratılmıştır. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Bizim medeniyetimizin kurucu harcı çimentosu aşktır. Peygamberimiz bir aşk peygamberidir. Biz aşkın ümmetiyiz. Hasret, vuslat, ümit, sevinç, keder hepsi bu aşkla var olmuştur” dedi.
“BİZ BU DÜNYANIN PEŞİNDE DEĞİLİZ, UKBANIN DERDİNDEYİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakınız neyin sesine, neyden çıkan ses Neyzen’in nefesinden gelmez, Neyze’nin içindeki aşktan, coşkudan, özlemden, hasretten ve elbette kavuşmanın beklentisinden gelir. Bizler bu aşkın, bu sevdanın yardan ve serden geçmenin derdindeyiz. Bir derdimiz var, bir özlemimiz var, bir kavgamız var. Bu derdi bu aşktan alıyoruz. Cananımızdan alıyoruz. Özümüzden Yaradan’ımızdan alıyoruz. İnanın derdimizi seviyoruz çünkü derdimizi aynı zamanda dermanımız olarak görüyoruz. Biz bu dünyanın peşinde değiliz, ukbanın derdindeyiz. Mani olan bu dünyada baki olan yalnızca muhabbettir. Bizim medeniyetimiz bu bakımdan muhabbet ve mükellefiyet medeniyettir. Öyle diyor ya şair; ‘Muhabbetten Muhammed Oldu Hasıl, Muhammed’siz Muhabbetten Ne Hasıl’ işin aslı bu. Dünya fani diye kimse mükellefiyetinden kendini beri tutamaz. Dünya hayatında imtihan eksik olmaz. İmtihanları evet aşkla muhabbetle geçeceğiz. Muhabbet nedir biliyor musunuz? Evet muhabbet konuşmak, sohbet etmek değildir, muhabbet karşılıklı olarak birbirini güzel görmektir. Anadolu toprakları bizim medeniyetimiz birçok badireyi atlattıysa bunu muhabbetle başardı. Karşısındakine kinle nefretle bakarak değil, karşısındakini güzel görerek, birbirini güzel görerek başardı” dedi.
“MUHABBET VE AŞK BU TOPRAKLARIN HAMURUNDA BU MİLLETİN RUHUNDA VAR”
“Muhabbet ve aşk bu toprakların hamurunda bu milletin ruhunda var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyor ki Mevlana; ‘İki Bilme, İkilikten Bahsetme, Kul Efendisinde Yok Olmuş Bil. Gözünü Ve Gönlünü Topraktan Arıt. Kıble Birdir, İki Olmaz O Bil’. Evet kıblemiz bir, ezanımız bir, peygamberimiz bir. İşte böyle yürüyeceğiz bu yolda. Bu nedenle bize aşkı anlattığı için Hazreti Mevlana’ya tekrar şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.
Gecenin sonunda katılımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a üzerinden Arapça Elif harfinin bulunduğu dev bir tablo hediye edildi. Hediye için TOKAYDER yöneticilerine teşekkür eden Erdoğan, daha sonra salondan ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0