Camiye Engelli Asansörü

Van’da yeni hizmete sokulan Yukari Nurşin Camii’ne engelli ve yaşlıların rahat girebilmesi için asansör yapılırken, Van’ın ilk asansörlü camisi olma unvanının da sahibi oldu.Vali Mithatbey Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 6 yıl önce...

Camiye Engelli Asansörü
banner98
Van’da yeni hizmete sokulan Yukari Nurşin Camii’ne engelli ve yaşlıların rahat girebilmesi için asansör yapılırken, Van’ın ilk asansörlü camisi olma unvanının da sahibi oldu.
Vali Mithatbey Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 6 yıl önce temeli atılan Yukari Nurşin Camii’si donanımıyla ve kapasitesiyle bölgenin en büyük camilerinden biri olarak hizmet sunuyor. Van’ın ve bölgenin tam donanımlı camisi olarak dizayn edilen Yukarı Nurşin Camii’sinde engelli ve yaşlı vatandaşların sıkıntı çekmeden camiye girmesi için asansör unutulmadı. İkinci asansörü de caminin batı kısmına yapılacağı öğrenilirken, okuma salonları, yatılı Kur’an Kursu ve daha yapılması planlanan çeşitli çalışmalarla caminin daha görkemli olacağı belirtildi.
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, caminin inşaatını tamamlarken, genç kitlelere hitap edecek şekilde bir külliye alanı tasarladıklarını belirtti. Okuma salonu, yatılı Kur’an kursu, bayan erkek abdest alma yerleri, cenaze namazlarının dışarıda kılınması gibi çalışmalarla detaylandırdıklarını anlatan Arvas, “Van’da cenaze namazları genelde cami içerisinde kılınır. Yeterli alanların olmayışından dolayı mecburiyetten böyle oluyordu. 380 metrekare alanı kaplayan açılır kapanır bu çadır ile camimizde cenaze namazlarının kılınmasını da sağlamış olduk. En önemli çalışmalardan biri ise bir çok engelli vatandaşımız asansör olmayışından dolayı camilere gidemiyordu. Bu asansörü de hem yaşlılarımıza hem de engelli kardeşlerimiz için yaptırdık. İkinci bir asansörü de caminin batı kısmına yaptıracağız. Çalışmalarımız bunlarla bitmedi. Bu camimiz için halen yapacağımız bir çok çalışma var. Camimizin batı kısmında 350 metrekarelik alana gençlik merkezi yaptıracağız. Bunun için proje hazırladık ve ödeneğin gelmesini bekliyoruz. Geldiği taktirde burayı da yaparak bu külliyeye dahil edeceğiz. Işıklandırması, avizeleri özel olarak dizayn edildi. Kapıları fırınlanmış ahşaptan yapıldı. Külliye görünümü taşıyan bu camimize bir de saat kulesi yaptıracağız. Çevre düzenlemesi de tamamlandıktan sonra çok güzel bir cami ortaya çıkacaktır. Camimizin park sorunu kesinlikle yoktur. Devlet büyüklerimizin Van ziyaretlerinde özellikle ibadetlerini yapabilecekleri bir cami ve burayı tavsiye edeceğiz kendilerine. Bölgenin ve tam donanımlı camilerinden biri olduğu konumuna haiz bir camidir. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2015, 05:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0