Bursa’da Binlerce Kişi Sessizce Cumhuriyet İçin Yürüdü...

Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet’in 92. yıl dönümünü düzenlediği sessiz yürüyüşle kutladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından kutlamalar Fahir Atakoğlu konseri ile devam etti.Nilüfer Belediyesi’nin ‘Benim Cumhuriyetim...

Bursa’da Binlerce Kişi Sessizce Cumhuriyet İçin Yürüdü...
banner98
Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet’in 92. yıl dönümünü düzenlediği sessiz yürüyüşle kutladı. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından kutlamalar Fahir Atakoğlu konseri ile devam etti.
Nilüfer Belediyesi’nin ‘Benim Cumhuriyetim Cumhuriyet Benim’ sloganıyla düzenlediği sessiz yürüyüş Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Acıbadem Kavşağından başlayarak hastane alanına kadar devam etti. Bu yıl yaşanan terör olayları ve yaşamını yitiren şehit ve canlar için “sessiz” olarak gerçekleştirilecek yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Lale Karabıyık, Erkan Aydın,meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Hastane alanına gelen vatandaşlar, Fahir Atakoğlu konseriyle kutlamalara devam etti. Şef Hakan Aksoy yönetimindeki senfonik orkestra 60 sanatçının katılımıyla konser verdi.
Cumhuriyet’in 92 yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,”Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı yitirdiğimiz yurttaşlarımız ve şehitlerimiz için bugünkü kutlamalarımızı sessiz olarak gerçekleştiriyoruz. Terörü lanetliyorum. Şehitlerimizi ve kaybettiklerimiz rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Onların anısına bugün sesiz olarak dayanışma içerisinde yürüyoruz. Yürüyüşümüzle Cumhuriyetin demokrasi, barış ve insan hakları olduğunu yansıtarak gerçekleştiriyoruz. İlk defa Cumhuriyet Bayramını herkesin sahip çıkması coşkuyla kutlaması gereken bir günü dar alanda kısa paslaşmalarla kutluyoruz. Zannediyorum birçok insanımız bu konuda çok şey söyleyecektir” dedi.
Cumhuriyet coşkusunu Cumhuriyet bilinciyle yaşamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Nilüfer Beleyesi bu konuda 12 yıl önce attığı adımı ısrarla sürdürüyor. Çünkü Cumhuriyet halkın sahip çıkması lazım. Eğer halk sahip çıkarsa Cumhuriyet ilelebet yaşar. Yoksa birilerinin sahip çıktığı görüntüsü Cumhuriyeti yaşatmaz. Onun içinde salonlarda değil, alanlarda kutlamasın gerekildiğini düşünüyorum. Yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.
Hastane alanında gerçekleşen konser esnasından atılan havai fişekler geceye renk kattı.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 06:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0