Bunaltıcı Sıcakta Soğuk Tatlıyla Serinliyorlar

Adana’da, nemle birleşen sıcak havadan bunalan vatandaşlar "bici bici" denilen yöresel soğuk tatlıyla serinliyor.Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak ve nemli hava Adana’da da tesirli oluyor. Termometrelerin güneşte 45 dereceyi gösterdiği...

Bunaltıcı Sıcakta Soğuk Tatlıyla Serinliyorlar
banner98
Adana’da, nemle birleşen sıcak havadan bunalan vatandaşlar "bici bici" denilen yöresel soğuk tatlıyla serinliyor.
Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak ve nemli hava Adana’da da tesirli oluyor. Termometrelerin güneşte 45 dereceyi gösterdiği hava sıcaklığı nemle birlikte 50 derece hissediliyor. Adanalılar bunaltıcı havadan serinlemek için yıllardan bu yana Adana’ya özgü olan "bici bici" ismini verdikleri bir soğuk tatlıyla serinliyor. Yazın her köşe başında satılan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bici bici, en bilinen şekliyle rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, süt, pudra şekeri ve şerbetten oluşuyor.
Adana’da 9 yıldır bici bici yapan karı koca Nurettin-Melahat Aydın çifti yılın 6 ayında bici bici satarak geçimini sağlıyor. Melahat Aydın, bici biciyi kadınların daha temiz ve lezzetli yaptığını belirterek, "Bici bici, nişasta, süt ve su ile yapılır. Önce su ve sütü iyice karıştırıp kaynatıyoruz. Kıvamına gelip piştikten sonra tencereye döküyoruz. Soğuduktan sonra tatlı haline getirip burada doğruyoruz, buz ilave ediyoruz meyvesini, suyunu ilave ederek müşterimize sunuyoruz. İçerisinde buz, muz ve pudra şekeri var. Müşterilerimiz sıcak havalarda bici bici yiyerek serinliyor. Bu da bir tatlı nasıl kimileri baklavayı, kadayıfı sever kimi de bunu tercih ediyor. Bici bici serinletir" dedi.
Bici bici yiyen vatandaşlar Adana’nın çok sıcak olduğunu sıcakta serinlemek için buz gibi tatlı yediklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0