BTÜ E-İhracat Mentörleri Yetiştiriyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü koordinatörlüğünde yürütülen Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen "E-İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Profesyonel Mentör Havuzunun Oluşturulması" projesi düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

BTÜ E-İhracat Mentörleri Yetiştiriyor
banner98

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ve Worldef Business School (WBS) Genel Müdürü Orxan Isayev’in katıldığı törende 5 Şubat – 9 Mart 2020 tarihleri arasında verilen eğitimleri başarı ile tamamlayan katılımcılara e-ihracat mentörlük sertifikaları verildi. BTÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser, projenin kendi bölümleri ile birlikte BTÜ İşletme Bölümü öğretim üyeleri ve araştırma görevlilleri, lisansüstü öğrenciler ve Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (Bursatto) girişimci adaylarından oluşan 25 kişilik bir grup ile gerçekleştirildiğini belirtti. Proje eğitim içeriğinin Worldef Business School tarafından katılımcı profiline göre özel olarak hazırlandına dile getiren Doç. Dr. Keser, “Katılımcılarımız WBS'nin konusunda uzman ve tecrübeli eğitmenlerinden e-ihracat konusunda 6 hafta boyunca 72 saat eğitim  aldılar. Uygulama aşamasında ise BKM Kitap ve MobPazar firmalarına teknik gezi düzenlenerek operasyon süreçleri yerinde incelendi. Son olarak ise katılımcılar jüri karşısında proje sunumlarını yaptılar. Bu süreçte bize destek olan Rektörlüğümüze, BEBKA’ya ve BTSO’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, sürecin başında Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursatto) kurulması ile kurumsal altyapının oluşturulduğunu ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla çeşitli projeler yürütüldüğünü belirterek; “BEBKA olarak insan kaynağının yetiştirilmesi anlamında mentörlük eğitimlerini oldukça önemli buluyor ve girişimcilik ekosistemini desteklemeyi sürdürüyoruz. Proje sürecini başarıyla tamamlayan tüm katılımcılarımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

BTSO Dış Ticaret Konsey Başkanı ve proje sürecinde jüri üyeliği yapan Murat Bayizit, katılımcıların jüriye sunduğu iş modellerinin beklediklerinden çok daha kapsamlı olduğunu ve kendilerini sevindirdiğini belirtti. Bursa’nın 25 milyar USD dış ticaret hacmi ile Türkiye’nin 2. büyük ihracat şehir olduğuna dikkat çeken Bayizit; “BTSO olarak altyapı ve insan kaynağını geliştirme çalışmalarımızı ihracat odaklı olarak sürdürüyoruz. Bu eğitimi bir başlangıç olarak görüyor ve karşılığını sahada artacak ihracat rakamları olarak göreceğimize, Bursa başta olmak üzere Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacağınıza inanıyorum. Başta BTÜ olmak üzere emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir öncelikle projeyi koordine eden Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser’i tebrik ettiğini belirterek desteklerinden dolayı da BEBKA ve BTSO’ya, eğitimi veren WBS’a teşekkür ettiğini dile getirdi. Bursa Teknik Üniversitesi’nin kısa sürede hızlı bir gelişim süreci geçirdiğini belirten Rektör Karademir, paydaşlarımızla ortak çalışmalar gerçekleştirerek şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına destek olmaya devam ediyoruz. Bu proje ile oluşturulan e-ihracat mentör havuzu, hem girişimcilere hem de e-ticaret kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Kendi markalarımız altında katma değeri yüksek ürünlerin, hem Türkiye pazarı hem de uluslararası pazara sunularak ülkemizin kalkınmasına da katkıda bulunması projenin temel amaçlar arasında yer almaktadır. Eğitimi başarıyla tamamlayan tüm katılımcılarımızı kutluyorum.” şeklinde konuştu.  

Program "E-İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Profesyonel Mentör Havuzunun Oluşturulması" projesine destek veren kurum temsilcilerine teşekkür belgeleri ve eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesi ile sona erdi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0