banner101

Boğalar ayrı, sahipleri ayrı güreşti

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesinde bu yıl ilk defa düzenlenen ve Kötekli Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen Kötekli Boğa Güreşlerinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Zaman zaman tartışmaların...

Boğalar ayrı, sahipleri ayrı güreşti
Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesinde bu yıl ilk defa düzenlenen ve Kötekli Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen Kötekli Boğa Güreşlerinde ilginç görüntüler ortaya çıktı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı güreşlerde boğa sahipleri arasında yaşanan gerginlik sahada kavgaya neden oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kampus alanının da yer aldığı Kötekli Mahallesindeki düzenlenen güreşlerin geliri ilk ve orta dereceli okullarda okuyan ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak. Aydın ve Muğla yöresinden 190 boğanın kıyasıya mücadele ettiği güreşleri, Muğla Valisi Amir Çiçek de izledi.
Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği güreşler hakkında bilgi veren Kötekli Mahallesi Muhtarı Hasan Ali Baydur, “Bu yıl ilk defa boğa güreşi düzenledik. Güreş sezonunun sonuna gelmemize rağmen Muğla ve Aydın yöresinden 190 boğa güreşlere katıldı. İzleyici açısından da beklentimizin üzerinde bir izleyici güreşlerimizi izledi. Kötekli Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen güreşlerden elde edilecek gelirin tamamı mahallemizdeki İlk ve Orta Okullarımızda okuyan ve ihtiyaç sahibi çocuklarımız için harcanacak” dedi.
Güreşler esnasında ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Rakibinden kaçan boğalar güreş arenasında izleyiciler üzerine giderken, bariyerleri aşamayan boğalar saha görevlileri tarafından sakinleştirildi. Değişik kategorilerde düzenlenen güreşlerde baş boğalığı Aydın’dan Tunç Aydın’ın ‘Erbeyli’ isimli boğası kazandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0