Bik Genel Müdürü Mehmet Atalay:

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Bazı özel durumlar hariç bakanlıklar tanıtımını yaptığı kamu spotlarında yayınlayan kuruluşlara ücret ödesin. Kamunun bu konuda parası var. Televizyonlara bunları yüklemeyelim"...

Bik Genel Müdürü Mehmet Atalay:
banner98
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Bazı özel durumlar hariç bakanlıklar tanıtımını yaptığı kamu spotlarında yayınlayan kuruluşlara ücret ödesin. Kamunun bu konuda parası var. Televizyonlara bunları yüklemeyelim" dedi. Karabük’te faaliyet gösteren basın kuruluşları ile istişare toplantısı yapmak için kente gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, toplantı öncesinde Vali Orhan Alimoğlu ve Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret etti. Ziyaretler sonrasında Karabük Öğretmen Evinde düzenlenen basın toplantısında Karabük Yerel Medya mensupları ile bir araya gelen Genel Müdür Atalay, Türkiye’yi dolaşarak yerel basın mensuplarının sorunlarını dinlediklerini söyledi. Karabük basınının güçlü olduğunu, kentin kalkınmasına ve tanınmasına önemli katkı sağladığını belirten Atalay, Kardemir Karabükspor’un başarılarını yakından takip ettiklerini, tanıtım adına önemli bir marka olduğunu, yerel basının takımın başarısına katkı sağladığını kaydetti.
Karabük’ün özellikle üniversiteyle büyüdüğünü ve adından söz ettirdiğini anlatan Mehmet Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in spordan sorumlu bakan olduğu dönemde kendisinin de spordan sorumlu genel müdür olduğunu, bu nedenle kente çok sık geldiğini belirterek, “Yerel basının sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Onların gelişmesi ve büyüyerek illerine katkı sağlaması için çalışmalar yapıyoruz. İlan alan yerel gazetelerin en çok mağdur olduğu konu ilanın sadece ihalenin yapıldığı yerde yapılıyor, işin yapıldığı yerde yayınlanmıyor. Bu konuda çalışmalar yaptık. Kamu İhale Kurumu’nun tebliğinde bir değişiklik yapılması gerekti. Tebliğde değişiklik yaparak hangi alanda olursa olsun yapılacak bütün ihalelerde ihalenin ve işin yapılacağı yerlerde ayrı ayrı gazetelere ilan verilme maddesini getirince kalıcı bir ferahlık sağladık ve ekstra gelir imkanı doğdu. Bu önemli bir adımdı" dedi.
“KAMU SPOTLARINI YAYINLAYAN KURULUŞLARA ÜCRET ÖDENSİN”
Kamu spotlarının da televizyonlarda ücretli yayınlanması konusunda da çalışma yaptıklarını aktaran Atalay, şunları söyledi:
"Bazı özel durumlar hariç bakanlıklar tanıtımını yaptığı kamu spotlarında yayınlayan kuruluşlara ücret ödesin. Kamunun bu konuda parası var. Televizyonlara bunları yüklemeyelim. Bu konuda iyi gelişmeler olacak. Bazı il özel İdareleri ve belediyeler ilan verirken bölme yada ihale sınırının altına bırakarak doğrudan teminle ilana gidiyor. Gazetelerin burada da kaybı var. Size söz veriyorum bire bir bunu takip edeceğiz.”
Gazetecilerin özgürce haber yapmalarını istediklerini, şantaj, yalan, iftira, hakaret gibi basın ahlak kurallarına uymayan haberlerden kaçınılması gerektiğini de ifade eden Atalay, "Etkin yayın yapan gazetelere ihtiyacımız var. Tüketiciye ulaşacak. Kamunun bayide satılmayan, abonesi olmayan sadece çıkıyor görünen naylon gazetelere ilan verdirmeyin dediğini biliyorsunuz. 5 yılda çok yol aldık. Bunlar artık konuşulmuyor. Yerel gazeteler sadece kamu ilanlarıyla değil reklam pastasına da ortak olmalı. Bu rekabet gücünü arttıracağı gibi kaliteyi de getirecektir” dedi.
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Atalay, internet medyasına da yeni destekler verileceğine dikkat çekerek, "Bu anlamda ciddi gelişmeler var. Şu anda Mecliste bir kanun tasarısı var. İnşallah internet medyası da kamu reklamlarından pay alacak. İnternet medyasında çalışan gazetecilerin de sarı basın kartı olacak, gazeteci sayılacak. Ancak onlarda evden tek başına habercilik yapamayacak. Sigortalı çalışanları olacak, gereken şartları yerine getirecek. Künyesi birinci derecede yakın olamayacak, tıklanma sayısına bakılacak, ve daha bir çok kriter gözden geçirilecek" dedi.
Atalay’ın Karabük ziyaretine BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, BİK İlan Hizmetleri Müdür ekili İdris Çam ve BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru’da eşlik etti.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0