banner101

Beyşehir’de Anız Yakan Tarla Sahipleri Cezadan Kurtulamıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yasak olmasına rağmen anızları ateşe verilen yakılan tarlalar GPS ile tespit edilerek kesilen cezaları sahiplerinin adreslerine postayla gönderiliyor.Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geride kalan...

Beyşehir’de Anız Yakan Tarla Sahipleri Cezadan Kurtulamıyor
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yasak olmasına rağmen anızları ateşe verilen yakılan tarlalar GPS ile tespit edilerek kesilen cezaları sahiplerinin adreslerine postayla gönderiliyor.
Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geride kalan hasat mevsiminin ardından yasak olmasına rağmen tarlalarını ateşe vererek anız yakanları sıkı takip altına aldı.
Anız yangınlarını ilgili kurumlarla istişare ederek son teknolojileri de kullanarak takip altına alan jandarma ekipleri, tarlasında anız yakan arazi sahiplerini affetmiyor. Konya’da geçtiğimiz yıllarda en fazla anız yakılan ilçelerin başında gelen Beyşehir’de bunun önüne geçmek için tarlaları bu yıl sıkı takip altına alan jandarma ekipleri, Kadastro Müdürlüğü ile işbirliğine giderek tespitler yapıyor. Anız yakımını önleyici faaliyetler kapsamında, kime ait olduğu tespit edilemeyen yanmış anız tarlalarını küresel konumlama GPS sistemiyle kadastro kayıtlarından kime ait olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, ardından bu kişilerin tarım teşkilatından tarlalarında ekim yapıp yapmadığını çiftçi kayıt sistemi bilgilerinden edinerek hasat edilen tarlalarını valilik genelgesine göre 5-10 metre arasında sürmediğinin tespiti halinde de emre aykırı hareket etmekten işlem yaparak idari para cezası kesiyor. Anız yaktıkları tespit edilen çiftçilere de Çevre Kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle yanan yerin dekar toplamının çarpılmasıyla bulunan oranlarda çevre cezası uygulanıyor. Tarlalarında anız yakan çiftçiler ilçede son uygulamalar sayesinde cezasız kalmaktan kurtulamazken, Beyşehir’de 150 kişiye bu kapsamda ceza kesildiği ve adreslerine postalandığı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0