banner101

Berfo Ana’nın Kızından Adliye Önünde Oturma Eylemi

Berfo Ana’nın kızı Cemil Kırbayır’ın kız kardeşi Fatma Gülmez, Kars’ta ağabeyi ile ilgili davayı açmadığını ileri sürdüğü başsavcıyı protesto için adliye önünde oturma eylem yaptı.Geçtiğimiz aylarda Kars’a gelen ve önceki...

Berfo Ana’nın Kızından Adliye Önünde Oturma Eylemi
Berfo Ana’nın kızı Cemil Kırbayır’ın kız kardeşi Fatma Gülmez, Kars’ta ağabeyi ile ilgili davayı açmadığını ileri sürdüğü başsavcıyı protesto için adliye önünde oturma eylem yaptı.
Geçtiğimiz aylarda Kars’a gelen ve önceki Başsavcı Mustafa Köylü ile görüştükten sonra Köylü’nün Kırbayır dosyasını açacağını belirtmesi üzerine Kars’tan ayrılan Fatma Gülmez, bugün eşi Necmi Gülmez, kızı Eylül Eylem Gülmez ve avukatları Onur Gündoğdu ile birlikte adliyeye gelerek başsavcı ile görüştü. Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatma Gülmez, Kars’tan tayini çıkan önceki başsavcının Kırbayır davasını açmadığını, Kars’a yeni atanan başsavcının da dosyadan haberinin olmadığını iddia etti. Başbakan’dan ağabeyinin cesedinin bulunup verilmesini isteyen Gülmez, “Ben adalet istiyorum. Anneler bacılar ağlamasın. Benim içim yandı, kimsenin içi yanmasın” diye konuştu.
Cemil Kırbayır’ın yeğeni Eylül Eylem Gülmez de, dayısının kemiklerinin bulunmasını istedi. Eylem Gülmez, “Ben buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Benim okulum var. Okulumdan ayrı kalmak istemiyorum. Dayımın kemiklerini bulun. Zaten Başbakan İstanbul’dayken anneanneme söz vermişti, bulacağız demişti. Dayımın kemiklerini bulun ve anneannemin vasiyetini yerini getirin. Yoksa ben okula gidemeyeceğim” dedi.
Fatma Gülmez ve kızı bir süre adliye bahçesinde oturma eylemi yaptı.
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 22:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0