Başkan Gökçek’ten Spor Açıklamaları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankaragücü’nü Cemal Aydın ve seyirci içindeki Gecekondu grubu bile bile yok etti" dedi.Başkan Gökçek, Ankaraspor’un Osmanlıspor adını almasıyla ilgili de, "Osmanlıspor inşallah...

Başkan Gökçek’ten Spor Açıklamaları
banner98
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankaragücü’nü Cemal Aydın ve seyirci içindeki Gecekondu grubu bile bile yok etti" dedi.
Başkan Gökçek, Ankaraspor’un Osmanlıspor adını almasıyla ilgili de, "Osmanlıspor inşallah ismine layık olur" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nin açılış töreninin ardından gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında sporla ilgili çeşitli soruları cevaplandırdı.
Bir gazetecinin Ankaraspor’un adının Federasyon tarafından Osmanlıspor olarak onaylanmasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine Başkan Gökçek, isimlendirmeyle ilgili kendisinin bir ilgisinin olmadığını belirterek, "Bu tamamen yönetimin aldığı kararla konulan bir isim. Benim fikrim değil. Yönetim öyle uygun görmüş, öyle yapmışlar. İyi olur İnşallah. İsim çok güzel. İnşallah ismine layık olur” diyerek görüşlerini aktardı.
"ANKARAGÜCÜ’NÜ BİLE BİLE YOK ETTİLER
Başkan Gökçek bir başka gazetecinin Ankaragücü ile ilgili bu dönem bir adım atılıp atılmayacağını sorması üzerine Ankaragücü’nü Cemal Aydın ve seyirci içindeki gecekondu grubunun bile bile yok ettiğini belirterek şunları söyledi :
“Şunu anlamak mümkün değil. Biz Ankaragücü’nü aldık şampiyonluğa namzet bir takım hazırladık. Şampiyon olmasa bile ilk üçe girebilecek bir takım hazırladık. Tam lige başlayacağız mahkeme kararıyla bizim üyeliklerimizi düşürerek elimizden zorla takımı aldılar. Ondan sonra bas bas bağırıyorlar. ’Takımı bu hale niye getirdin’ diye. Ya arkadaş ben mi kalkıp takımı bıraktım. Yoksa mahkeme kararıyla bana mı bıraktırdınız. Bu durumda takımı bırakmakta benim ne sorumluluğum var. ’Niye bu kadar borca soktun’ diyorlar. Yani şimdi sen kalkıp bir takım içerisine aldığın futbolcuların değerine baktığın zaman takımın değerini bire bir karşılıyor. O günün değeriyle, yani bizi mahkeme kararıyla uzaklaştırdıklarında Ankaragücü’nün takım değeri 33 milyon Euro’ydu. Bu futbolcuların değerini gösteren o tarihli ’Transfer Markt’te de kanıtlıdır. Sen, bizi mahkeme kararıyla uzaklaştıracaksın, el çektireceksin, 33 milyon Euro’luk takımın oyuncularının bir anda kalkıp paralarını vermezsen serbest kalırlar, kaldılar da. Yani bizi gönderdiler 33 milyon Euro’luk takımın oyuncularını yok pahasına, bedelsiz olarak elden çıkartılar. Gidenlerden alabildikleri para 1 milyon, bilemedin 2 milyon Euro. Onun bir kısmında da benim vicdanım elvermedi aracı olarak para almalarını sağladım. Yani 30 milyon Euro’yu sokağa attın. Kabahatli ben miyim?
O dönemde Ankaragücü’nde ilk üçe girecek bir takım oluşturduklarını, Ankaragücü’nü çok borca soktuklarını iddia ettiklerini belirten Başkan Gökçek açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"O dönemde değeri 33 milyon Euro’luk bir takım vardı. Biz planlarımızı yapmıştık. Sen karışma, sen bırak. Sistemi kuracak, onu ödeyecek biziz. Ama bile bile bizi uzaklaştırdılar. Ankaragücü’nü bile bile yok ettiler. Bunun kesinlikle ve kesinlikle sorumlusu Cemal Aydın’dır. Seyircinin içinde de o gecekondu grubudur. O dönemde mesela 4-2 Feneri yeniyoruz ’Yönetim istifa’ diye bağıran bir gecekondu grubu. Mahkeme kararıyla beni at, takımdan uzaklaştır, ondan sonra da şimdi çıkıp ’Niye sahip çıkmıyorsun’ diyorlar. Bu büyük bir çelişki değil mi?"
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0