banner102

Başkale’de AK Partililere Saldırı

Van’ın Başkale ilçesinde taziye ve esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada HDP’liler tarafından saldırıya uğrayan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, saldırının ilçeye hizmet gelmesini istemeyenler...

Başkale’de AK Partililere Saldırı
Van’ın Başkale ilçesinde taziye ve esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada HDP’liler tarafından saldırıya uğrayan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, saldırının ilçeye hizmet gelmesini istemeyenler tarafından düzenlendiğini söyledi.
Esnaf ziyareti devam ettiği sırada, esnafın ve halkın ilgisinden rahatsız olan, HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan’ın kardeşi ve Başkale Belediye Meclis Üyesi Selahattin Bozkurt, DBP Başkale İlçe Başkanı Senar Yıldız ve DTK Başkale temsilcisi Derviş Polat’ın öncülük ettiği grubun saldırısı üzerine bir açıklama yapan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, “Seçim çalışmaları kapsamında Başkale ilçemize geldik. Bunun yanında bir de taziye ziyaretinde bulunduk. Ancak maalesef HDP’liler ve DBP’liler tarafından hakarete maruz kaldık. Bir taziyede Fatiha okurken dahi saldırganlıklarını sürdürüyorlar. Ardından esnaf ziyaretine başladığımız andan itibaren anons araçlarını getirip önümüzü kestiler. Bu durum karşısında emniyet tedbir aldı. Biz ziyaretlerimize devam ederken emniyet mensuplarının yanında bir fırının içerisinde HDP’nin yönetimi, ilçe başkanı ve partilileri bana ve adayımıza saldırdı. Araya giren benim kardeşim ve birçok kişi orada darp edildi. Hakarete maruz kaldık. Ölümle tehdit edildik. Türkiye demokrasi ülkesi, aynı zamanda güvenli bir ortamda seçimlerin yapılabilmesi gereken bir ülkedir, AK Parti Hükümetlerinin getirmiş olduğu bu refah ve demokrasiden yararlanan bu kesimler maalesef böyle bir şiddet uygulamaktadırlar. Kendilerinden başka kimsenin siyasi çalışma yapmasına tahammülleri yoktur. AK Parti olarak biz, inadına barış, inadına huzur diyeceğiz. Tüm sahada seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bizimle halkımız ve seçmenimiz arasına mesafe koymaya çalışıyorlar ama engel olamayacaklar. Ancak ilgililerin ve yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Saldırganların yaptıkları yanlarına kalmamalı” dedi.
ALPASLAN: “TAZİYEDE DAHİ KÜFÜR VE SALDIRI YAPIYORLAR”
Hiçbir Müslümana yakışmayacak küfürlere bir taziye ziyareti sırasında şahit olduğunu belirten AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, “İlçeme geldim, ben öz Başkaleliyim. Burada bir taziyeye giderken dahi tahammül edemiyorlar. Hatırlarsanız Taksim Kabe olacak demişlerdi. Onların Kabe anlayışı, bir Fatihayı dahi okutmamak. İlçe başkanının ağzından hiçbir Müslüman’a yakışmayacak, küfürlere ve saldırılara şahit oldum” dedi.
ALPASLAN: “BAŞKALE ESNAFI HARAÇTAN, HUZURSUZLUKTAN BIKTI”
Başkale halkının yatırımsızlıktan ve işsizlikten çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Faruk Alpaslan, “Allah da şahidim olsun ki, ne zerre kadar onlardan korkacağım, ne de zerre kadar onlardan çekineceğim. Ben orada esnafı da gezdim, esnaf da aynı şeyi söylüyor. Esnaf bunların haraç almalarından, huzursuzluğundan bıktı. İlçeye yıllardır hiç bir şey yapılmamış. İlçeye gelirken bir Fatiha’yı dahi çok gören insanlar, devlet burada bir şey yapamıyor diye sitem edemezler. Bunu yapanlara dersi halk sandıkta verecek. En büyük tedirginlikleri ben Başkaleliyim. Başkale halkı hiçbir yatırım yapmayan, yatırım yapmak isteyenleri de kaçıran, halkın kazandığı üç beş kuruşu da haraç ile ellerinden aldığı bir zihniyete dersini bu sefer verecek” dedi.
ALPASLAN: "BEN BU TOPRAKLARIN ÇOCUĞUYUM"
Korkmadan hizmet üretmeye ve Başkale halkı başta olmak üzere Van’a hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Faruk Alpaslan, “Biz korkmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu topraklar bizim topraklarımız. Ben bu toprağın çocuğuyum. Ben ilçemde yaşayan gençleri işsizler kurtarmak için hizmeti getirip Başkale’yi kalkındıracağım. Bizim gözümüzü ölümle korkutamazlar, çünkü biz öldürüldüğümüzde dahi halkımızın hizmetinden hiçbir zaman geri adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Başkale’ye yatırımları bir an önce getireceğiz. Başkale Yüksek Okulu’nu Başkale’ye seçimlerden önce getireceğimizi söyledik, süt üreticiler birliğini kuracağız dedik, Güzel Dere Tünelini yapacağız dedik, yatırımcıları getireceğiz dedik diye tedirgin oldular. İlçeme hizmet gelmesini istemeyenler gelecek hizmetlerden çok büyük rahatsızlık duyuyor. Yatırımdan korkmalarının nedeni, Başkaleli esnafı ve kullandıkları oyları ile birlikte halkımızı kendi köleleri gibi görüyorlar. Bu kez halkımız kendi özgür iradesi ile sandığa gidecek ve oyunu kullanacak. Bunları korku sardığı için saldırıp halk ile kucaklaşmamıza engel olmaya ve aramıza mesafe koymaya çalışıyorlar. Ben buralıyım, burada yaşıyorum ve buraya da hizmet getireceğim. Onlara tehdit, haraç, saldırı yakışır, bize de hizmet etmek yakışır. Onlar kan seli akıtırken, biz sevgi seli akıtmaya devam edeceğiz. Biz bu işe inançla imanla güvenle geldik, zerre kadar korkmuyorum. Başkale halkı da bu sefer bunların dersini verecek” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0