banner101

Bakanlardan Maden Ocağındaki Çalışmalarla İlgili Açıklama

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kalmasının ardından çalışmaları takip eden bakanlar açıklamalarda bulundu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,...

Bakanlardan Maden Ocağındaki Çalışmalarla İlgili Açıklama
Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kalmasının ardından çalışmaları takip eden bakanlar açıklamalarda bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şu anda ilk pompanın kurulduğunu, su deşarj etmeye başladığını belirterek, “İkinci pompa kuruluyor. İnşallah o da bir müddet sonra suyu deşarj etmeye başlayacak. Şu anda diğer su pompalarının da sevkiyatını buraya yapıyoruz. Onların da montajı ile beraber daha hızlı su tahliyesi yapmış olacağız. Ben kederli, sıkıntılı ailelere geçmiş olsun diliyorum. Bu çalışmalar gece boyunca devam edecek. Bakanlığımızdan farklı bir haber duymadıkça bunun aksini konuşmamak lazım. Dalgıçlarımız da bir yandan buraya intikal ediyor. Çevreden bizim ihtiyacımız olan pompa, jeneratör, her türlü ihtiyacımızın nakli yapılıyor. İkinci pompanın montajı yapılıyor” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, işçiler ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Bu sabah 34 işçi vardiyaya giriyor. Aniden bir su patlaması olduğunu ifade ettiler. Bunun detayları araştırılacaktır. 16 kardeşimiz hızlı bir şekilde kurtuluyor ve çıkıyor. Diğer kardeşlerimiz yer altındalar. Bizim buradaki öncelikli hedefimiz yer altındaki suyu boşaltmak, tüm organizasyonlar yapıldı” şeklinde konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, maden ocağında 180 kayıtlı sigortalı işçi çalıştığının kayıtlarda mevcut olduğunu belirterek, “Bunun 18’inin şu anda ocakta bulunduğu şeklinde tespitimiz var. Milletimize, ailelerimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah kardeşlerimize sağ salim ulaşırız” diye konuştu.
“SU SEVİYESİ İŞÇİLERİMİZİN BULUNDUĞU EN SON TESPİT EDİLEN KODUN DAHA ÜZERİNDE”
Bakan Taner Yıldız gazetecilerin çalışmalardaki detaylar ve su seviyesi ile ilgili bir görüntü bulunduğu hakkındaki soruları üzerine, “Üzüntülüyüz ve burası sıkıntılı bir ortam. Şu anda işçi kardeşlerimize ulaşabilmekle alakalı uğraş veriyoruz. Bizim izlediğimiz görüntüler su seviyesi ile alakalı AFAD’ın tespit ettiği görüntülerdir. Su seviyesinin hangi oranda yükseldiğini, zaman zaman değişebiliyor, yaklaşık 2 saatte 1 metre yükselme var. Bu yükselmenin mutlaka önüne geçmemiz lazım ki ondan sonra da o seviyeye getirip kardeşlerimize ulaşmamız lazım. Zor, sıkıntılı bir durum. Ama bu konuyu da burada doğru bir şekilde yönetmek zorundayız. Hükümetimiz bütün kurumlarıyla beraber ve gerekenleri yapıyor. Haziran ayında yapılan denetimlerde bu ocakta bir takım eksikler tespit edilmiş ve kapatılmıştı. Tanınan sürede eksiklikler giderildi ve 3 ay kadar sonra tekrar açıldı. Bu su nereden geliyor. Bunlar üzerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Özellikle bu tür kriz merkezlerinde spekülatif haberlerden uzaklaşmamız lazım. Bizim bir tane amacımız var; şu anda ne madeni denetlemek, ne oradaki kazanın sebeplerine inmek. Bir tane uğraşımız ve gayemiz var, işçi kardeşlerimize ulaşıp onları yeryüzüne çıkartmak. Çünkü şu anda ciddi bir riskteler. Ciddi bir sıkıntı var. Zaman aleyhimize işliyor. Biz ne varsa doğruyu kamuoyu ile paylaşacağız. Ana amacımız derin kuyu pompaları ile beraber buradan suyu deşarj etmek. Teknik detaylarla alakalı ilgili kurumlarımızla çalışıyoruz. Amacımız ulaşmak. Su seviyesi işçilerimizin bulunduğu en son tespit edilen kodun daha üzerinde. Bu da bizim son derece canımızı sıkıyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0