banner102

Bakan Özhaseki: “FETÖ’den bin 142 adet parsel kurtardık“

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kanun hükmünde kararname ile FETÖ’den bin 142 adet parselin kurtarıldığını söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş,...

Bakan Özhaseki: “FETÖ’den bin 142 adet parsel kurtardık“
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kanun hükmünde kararname ile FETÖ’den bin 142 adet parselin kurtarıldığını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Ak Parti İl Başkanı H. Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ilçe belediye başkanları ve Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ile Develi ilçesinde bir araya geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki teröre destek verenlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sokaklarda gezemediklerini ifade ederek, "Allah’a hamd olsun ki bizler rahat rahat geziyor, oturuyor ve insanlara yapacağımız hizmetleri anlatıyoruz" dedi. Bakan Özhaseki, "Yüzde 92 oy almışlar, yüzde 94 oy almışlar. Söylediğim ilçelerde ama gezemiyorlar. Ama Allah’a hamd olsun biz geziyoruz. Sokaklarda oturuyoruz. İnsanlara yapacağımızı söylüyoruz. Onlarda bize dönüp diyorlar ki, Allah rızası için bir daha buradan gitmeyin. Şu güvenliği devam ettirin. Ama yaralarımız var lütfen bunları da sarın. Biz biraz hasarlıyız. Doğru, çatışmalar yaşanmış, evleri yıkılmış perişan olmuşlar. Şimdi devlet orada kudretli tokadını anarşistlere vurmuşken bir taraftan da şefkatli kanatlarını kollarını mazluma, oradaki garibana ve halka açıyor. Onların planları tamamı ile alt üst oldu. Plan bozuldu ama yeni planlar var. Bitmiyor bu planlar. Bize düşen emin olun ki klasik bir laf ama bir olmak. Diri olmak sonra kendi değerlerimiz altında toparlanmak" dedi.
"Teröre destek verenlerin mal varlıklarına el koyduk"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kanun hükmümde kararname ile teröre destek verenlerin mal varlıklarına el koyduklarını ifade etti. Özhaseki, "Şimdiye kadar tapulara alınan kararlar sonrasında bin 142 parseli bunların elinden kurtardık. Sadece bir tanesi 200 milyon dolar" dedi.
Bakan Özhaseki, "Bunların kanun hükmünde kararname ile bir takım mal varlıklarına el konuldu ama ben tapu kadastrodaki arkadaşlarıma dedim ki; bütün tapucu arkadaşlara arayın emir verin, bunlar tapuları bir yerde toplamış olabilirler, gayri kanuni olabilir. Bu emri ben veriyorum bakan olarak. Huylandıkları kimsenin tapularını devretmesinler. Polise haber versinler, savcıya haber versinler işlem yapılsın. Birkaç gündür yapılan işlemlerde kaç tane böyle mal kurtardınız diye sordum. Bin 142 adet parsel kurtardık. Daha o yayınlanan ve bilinenlerin dışında. Bir tanesini söylediler 200 milyon dolar arsa" dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0