banner101

Aynı Sokaktan İkinci Şehit

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Sıhhıye Onbaşı Yiğit Şahan’ın, İzmir'deki evine ateş düştü. Öte yandan Şahan'ın oturduğu sokakta 1994 yılında, Siirt'te teröristlerle girdiği...

Aynı Sokaktan İkinci Şehit
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Sıhhıye Onbaşı Yiğit Şahan’ın, İzmir'deki evine ateş düştü. Öte yandan Şahan'ın oturduğu sokakta 1994 yılında, Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada Jandarma er Nevzat Gül'ün de şehit düştüğü öğrenildi.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye tarafından gelen silahlı grupların açtığı ateş sonucu yaralanan Sıhhıye Onbaşı Yiğit Şahan'da, tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit oldu. İzmir'in Bornova İlçesi, Kavaklıdere Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit askerin işçi emeklisi olan babası İbrahim Şahan ve annesi Melek Şahan'ın çatışmada yaralı olduğu haberini alınca Salı sabah uçakla Şanlıurfa'ya gittiği öğrenildi. Anne ve babanın oğulları Yiğit'in şehit olduğunu, hastanede haber aldıkları belirtildi. Öte yandan Yiğit Şahan'ın şehit olduğu haberi İzmir'deki evinde duyulunca, evde olan Şahan'ın dedesi Remzi Akgün büyük acı yaşadı. Şehit evi büyük Türk Bayrağı asılırken komşuları da pencere ve balkonlarına Türk Bayrağı astı. Gazetecilere konuşan şehit Yiğit'in dedesi Remzi Akgün, " Allah geride kalanlara sabır versin. Analar babalar artık üzülmesin. Başka evlatlar bu şekilde telef olmasın. Milleti birbirine düşürmesinler. Sözün bittiği yer. Ege Ordu Komutanlığı'ndan haber ettiler. Cenaze Çarşamba saat 10.00'da İzmir'e gelecekmiş." dedi. Şehit Yiğit Şahan'ın Bornovada bir firmada diş teknisyeni olarak çalıştığı belirtildi. Askerliğinin bitmesine 3 ay kalan Şahan'ın sözlü olduğu öğrenildi. Şehit Onbaşı Şahan'ın, Kavaklıdere Köyü Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.
20 YIL SONRA AYNI SOKAKTA İKİNCİ ŞEHİT
Öte yandan aynı sokakta ikinci şehit olduğu öğrenildi. Şehit olan Yiğit Şahan'ın oturduğu sokakta, komşusu olan 21 yaşındaki jandarma er Nevzat Gül'ün, 1994 yılında, Siirt'te teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu belirtildi. Kavaklıdere Köyü'nde aynı sokakta, 20 yıl aradan sonra ikinci şehit acısı yaşadı.
Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0