banner101

Antalya’da HDP’den ’Dokunulmazlık’ Eylemi

HDP Antalya İl Örgütü, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini protesto etti. Grup eylem yaptığı sırada bir esnaf ise zarar ettiğini söyleyerek dükkanında bulunan...

Antalya’da HDP’den ’Dokunulmazlık’ Eylemi
HDP Antalya İl Örgütü, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini protesto etti. Grup eylem yaptığı sırada bir esnaf ise zarar ettiğini söyleyerek dükkanında bulunan eşyalara zarar verdi.
HDP Antalya İl Örgütü, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesini protesto etti. Kazım Özalp Caddesi üzerindeki Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 30 partili, “İrademe, Vekilime Dokunma” yazılı pankart açtı. Bir süre sloganlar atan grup, saha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan HDP Antalya İl Eşbaşkanı Songül Şarklı, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının HDP’nin Meclis’ten tasfiyesi ve aynı zamanda demokratik siyaset kanallarının tıkanması anlamına geldiğini söyledi.
Diğer taraftan eylemin yapıldığı sırada Attalos Heykeli yakınında işletmesi bulunan bir esnaf, zarar ettiğini öne sürerek dükkanın camlarına ve içerisinde bulunan mallarına zarar verdi. Diğer esnaflar tarafından sakinleştirilen şahıs, yakınları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.
Grup ise bir süre daha alanda oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0