banner102

Antalya’da Elektrik Faturaları Protestosu

Antalya’da son aylarda birçok bölgede sık ve uzun süreli yaşanan elektrik kesintileri ile 60-90 günlük okumalarla yüksek gelen elektrik faturaları protesto edildi.

Antalya’da Elektrik Faturaları Protestosu
Antalya’da son aylarda birçok bölgede sık ve uzun süreli yaşanan elektrik kesintileri ile 60-90 günlük okumalarla yüksek gelen elektrik faturaları protesto edildi. Antalya Halkevleri tarafından 20 Ocak tarihinde başlanan ve 12 bin üzerinde toplanan imzaları da gösteren vatandaşlar, hem kesintilere hem de fatura bedellerine karşı eylem yaptı.
Antalya genelinde iki aydır faturaları okumayan ve kullanıcılarına 2- 2,5 aylık kullanım bedelini yansıtan şirket, yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi. İmza standı açan grup, toplanan imzaları yetkililere göndereceklerini bildirdi.

2,5 AYDA BİN 105 TL’LİK FATURA

Kendisine 2,5 ayda bin 105 lira fatura geldiğini ifade eden Ali Göçlü ,“Bin 105 lira fatura geldi 2,5 ayda. Neden zamanında gelip ölçümünü yapmadılar. Ben gidip vatandaş olarak itirazımı yaptım. Bana söyledikleri elektrikler sürekli gidip geldiği ve yüksek voltaj nedeniyle sayaçların kafayı yediği. Sayacınızı değiştireceğiz gerekli kontrolleri sağlayacağız dediler. Gerek duyarsak faturanızı düzelteceğiz dediler. Peki ben nasıl güveneyim firmaya. Firma bana sayacınız arızalı değil derse ben ne yapacağım. Nasıl ödeyeceğim ben emekli bir vatandaşım. Bin 105 lira elektrik faturası. Askeri ücret Türkiye’de kaç para. Taksitlendireceğiz diyorlar. Neyi taksitlendiriyorsunuz? Bizden fazla aldığı paraya taksit yapacak ondan da faiz alacak. Bu çözüm mü? Adil bir çözüm mü?” şeklinde konuştu
Kamu hizmeti olan elektriğin özelleştirildiğine dikkat çeken Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç ise "Ükemizde 2001 büyük krizi sonrasında enerji piyasası oluşturulmasına yönelik birçok kanun çıkarılmış ve enerji hizmetleri özelleştirilmiştir. Eskiden kamu hizmeti niteliğinde olan ve sübvansiyonlu olarak halka dağıtılan elektrik, özelleştirilmiş alınıp satılan sıradan bir mal haline getirilmiş, kamu hizmeti olma niteliği yok edilmiştir. Şimdi çok sayıda vergi ve hizmet bedeli de yüklenerek özel şirketlerin, yüksek karlar ettiği bir ticari mal haline gelmiştir. Genel olarak enerji meselesi özel de elektriğin artık bariz şekilde aile bütçelerini sarsan meblağlarda gelmesinin ve bugün Antalya’da yaşanan yurttaş sorununun temel nedeni budur" dedi.
Şirket yetkililerinin faturaların neden aylarca gönderilmediği konusuna verdikleri cevabın gayri ciddi olduğunu belirten Kutay Meriç, "Şirket yetkililerinin kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, memurlar maaşlarını her ayın 15’inde aldıkları için, faturaları ayın 15’ine endekslemek istedikleri için böyle yaptıklarını söylemektedirler. Oysa bu kent memur kenti değil, işçi kentidir. Bu kent turizm sektörü olmak üzere yüz binlerce işçiye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 15’inde fatura göndermek için 3 ay beklemeye gerek yok. Ayın 1’inden sonra 15 gün daha beklersin işi halledersin" ifadelerini kullandı.
Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0