Ankara’daki Patlamaya Eskişehir’den Tepki

Ankara Tren Garı yakınlarında dün meydana gelen bombalı saldırıya Eskişehir’de tepkiler devam ediyor.Hamamyolu Saatli Park’ta toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK),...

Ankara’daki Patlamaya Eskişehir’den Tepki
banner98
Ankara Tren Garı yakınlarında dün meydana gelen bombalı saldırıya Eskişehir’de tepkiler devam ediyor.
Hamamyolu Saatli Park’ta toplanan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Eskişehir Demokrasi Güçleri üyesi yüzlerce kişi, dün sabah Ankara’daki terör saldırısını protesto etti. Grup, ellerinde tuttukları afiş ve Eskişehir’den Barış Mitingi için Ankara’ya giden ve saldırıda hayatını kaybeden Korkmaz Tedik’in fotoğrafları ile yürüyüşe geçti. Grup, Türkçe ve Kürkçe sloganlarla Hamamyolu, İki Eylül, İsmet İnönü caddelerini takip ederek Ali İsmail Korkmaz heykelinin önüne geldi. Burada bir süre slogan atan grup, daha sonra Üniversite Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önünde durdu. Burada tekrar slogan atan grup, ardından Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Yaşanan saldırıyla ilgili açıklama yapan KESK Eskişehir Dönem Sözcüsü ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Yalçın Mutlu, Ankara’ya mücadelesini verdikleri barış için gittiklerini söyledi. Yalçın, “Dün Ankara’ya çok uzun zamandır mücadele ettiğimiz için barış istemeye gittik. Barış istiyoruz dedik, bizi katlettiler. Yetkililere sormak gerekir, bu çocukların, bu gençlerin ailelerine nasıl cevap vereceksiniz? Bunlar barış istemeye geldi öldüler, katledildi mi diyeceksiniz? Acımız büyük, dün yaşananları kabul etmenin mümkünatı yok. Eskişehir’den 10 otobüs yaklaşık 400 kişi, 45 kişi de trenle gittik. Bunun için söylüyorum, biz daha Ankara’nın girişindeyken binler vardı, yüzlerce otobüs vardı” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 23:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0