Ankara Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince, ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik uygulama yapıldı. Çoğunu Suriyelilerin oluşturduğu 104 dilenci cadde ve sokaklarda tek tek toplandı.Büyükşehir Belediyesi...

Ankara Zabıtasından Dilenci Operasyonu
banner98
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince, ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik uygulama yapıldı. Çoğunu Suriyelilerin oluşturduğu 104 dilenci cadde ve sokaklarda tek tek toplandı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Seyyar Ekipler Merkez Amirliği tarafından Ankara genelinde yapılan operasyonda, özellikle cami önü ve kavşaklarda dilencilik yapan çoğunu Suriyelilerin oluşturduğu dilenciler toplanarak dilenci barınma evine götürüldü, mevzuat doğrultusunda gerekli işlemler yapıldı. Dilenciler arasında yer alan çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 63 Suriyeli, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonuyla ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü gözetiminde otobüsle Mardin Derik’te bulunan kamplarına gönderildi.
Ayrıca duygu sömürüsünü alışkanlık haline getirerek dilencilik yapan Türk vatandaşı 41 kişiye mevzuat doğrultusunda kimlik tespitleri yapılarak üzerlerinden çıkan paralara tutanak tanzim edildi ve gerekli uyarılarda bulunuldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, şöyle konuştu: "Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, halkın manevi duygularını sömürerek dilenenlere karşı gerekli çalışmaları yaparken, Suriyeli dilencileri AFAD ve emniyet birimleri ile ortak yapılan çalışmalarla toplayarak, düzenli ve kayıtlı şekilde kamplarına gönderiyoruz. Gönderilen kamplarda Suriyeli dilencilerin barınma, gıda, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Suriye’de dilencilik yaptığını tahmin ettiğimiz bazı aileler, kamplardan kaçarak tekrar büyük şehirlerde dilenmeyi tercih ediyor. Bu amaçla Ankara’ya gelen çok sayıda Suriyeli var. Vatandaşlarımızdan bu kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmemelerini rica ediyoruz."
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0