banner102

Anadolu bitmez bir yol, büyük bir hayal, uzun bir macera

“Ne heyecanım azaldı, ne tutkum bitti, memleket çok güzel sen de gezsene” mottosuyla Türkiye’nin lezzetlerini yeniden keşfetmek için yola çıkan M. Ömür Akkor, Komili’ nin katkılarıyla hazırladığı Komili Lezzet Seyahatnamesi’ nin üçüncü kitabını tamamladı. Türk ve Osmanlı mutfak kültürünün unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini okurlarla buluşturan ödüllü şef Ömür Akkor, Anadolu’ nun her köşesini gezerek, deneyimlerini aktardığı kitabında, bu kez Doğu’yu ziyaret ediyor.

Anadolu bitmez bir yol, büyük bir hayal, uzun bir macera

Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi III, Anadolu’nun bin yıllık yemek geleneğine ışık tutuyor

Eserin hazırlanması için katkı sağlayan Komili, ülkemizin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sermek, unutulmaya yüz tutan lezzetleri hatırlatırken hiç bilinmeyenleri de ortaya çıkarmak amacıyla şef Ömür Akkor ile üçüncü kez bir araya geldi. Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi III kitabının tanıtım toplantısında, Komili Türkiye Gıda Direktörü Erman Erol; “Değerli şef Ömür Akkor’un uzun yıllar süren çalışmalarının bir meyvesi olan Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi 3 hem Anadolu’nun bin yıllık yemek geleneğine ışık tutuyor, hem de bu yemeklerin izini süren gezginler aracılığıyla yurt içi turizmde yeni bir hareket doğmasını amaçlıyor.” sözleriyle, Komili Lezzet Seyahatnamesi’nin hem Komili hem de Türk gastronomisi için ne denli önemli bir eser olduğuna dikkat çekti.

“Lezzet Seyahatnamesi; Gerçek Bir Yol Haritası”

Tam bir bilgi kütüphanesi olarak yemeğe ve kültürel mirasa ilgi duyanlara hitap eden  kitapta; başarılı fotoğrafçıların yanında M. Ömür Akkor’ un da kendi objektifinden yansıttığı birçok anı fotoğrafı bulunuyor. Her zaman elinizin altında bulunacak Lezzet Seyahatnamesi’nde lezzetli tarifler ve sizi Doğu’ nun mistik atmosferine götürecek anılar yer alıyor. Kilis’in Zeytinyağlı Kahke’sinden Kahramanmaraş’ın Kabaklı Yumurtası’na, Harput’ un Tepsi Balcanı’nından Van’ ın Közlenmiş Domates Salatası’na, Cizre’ nin Acılı Bulgur Pilavı’ ndan Bingöl’ ün Ot Kavurması’ na kadar Anadolu’ nun hakimi olduğu en özel tariflerden oluşan kitap geçmiş ile gelecek arasında köprü kurup, Anadolu'nun bin yıllık yemek geleneğine de ışık tutuyor.

Ömür Akkor, ziyaret ettiği bölgelerin en değerli kültür noktalarına yaptığı keyifli rehberlikle de bu Lezzet Seyahatnamesi’ni özel bir yere taşıyor. Apargir’deki Emir Sultan ve Somuncu Baba külliyesi, Diyarbakır’daki Diyarbakır Müzesi, Kemaliye’ nin Karanlık kanyonu ve Taş Yolu, Cizre’deki Ulu Camii gibi Doğu’ nun görülmeye değer birçok noktasını fotoğraflarla detaylandırıyor.

Anadolu lezzetlerini yeniden canlandırmak, gastronomide bir etkileşim yaratmak üzere yola çıkıyoruz;

Seyahatine, Anadolu’ nun en eski sahibi asırlık Anıt Ağaçları’ nın evi Ayvalık’tan başlayan Ömür Akkor, Kilis, ardından Urfa, Mardin, Şırnak, Hakkâri, Diyarbakır, Batman ve Siirt’ e kadar keşfe çıkıyor.

Yöresel lezzetlere ve unutulmayacak anılara imza atan Ömür Akkor, Komili Lezzet Seyahatnamesi’ nin üçüncü kitabında, Doğu seyahati izlenimlerini keyifli bir dille okuyucuya aktarıyor, zamanı yeniden tanımlarken Doğu’nun mutfak lezzetlerini canlandırıyor.

Komili’ nin katkılarıyla hazırlanan Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sererek, Doğu’ nun hiç bilinmeyenlerini ortaya çıkarıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0