banner101

Alperenler Suriye’deki Türkmenlere Yardım İçin Yola Çıktı

İstanbul’daki Alperenler Suriye’deki Türkmenler’e yardım için yola çıktı. Aralarında doktorların da bulunduğu 70 kişi ile birlikte çok sayıda TIR, İstanbul’dan Suriye’ye doğru yola çıktı.Alperen Ocakları, Suriye’deki Türkmenler...

Alperenler Suriye’deki Türkmenlere Yardım İçin Yola Çıktı
İstanbul’daki Alperenler Suriye’deki Türkmenler’e yardım için yola çıktı. Aralarında doktorların da bulunduğu 70 kişi ile birlikte çok sayıda TIR, İstanbul’dan Suriye’ye doğru yola çıktı.
Alperen Ocakları, Suriye’deki Türkmenler için adeta seferber oldu. İstanbul’dan aralarında doktorların da bulunduğu 70 kişi ile birlikte içinde insani malzemelerin bulunduğu çok sayıda TIR, Suriye’ye doğru yola çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ümraniye Tepeüstü’nde bir araya gelen Alperenler, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Alperen Ocakları Gene Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “Bugün Rusya, hiçbir hakkı yokken adeta soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin kendi vatanlarını, öz topraklarını, ata diyarını gasp etmek istiyor. Orada açık bir şekilde soykırım uyguluyor, katliam yapıyor. Bütün dünya hala buna sessiz kalıyor. Rusya’nın buna ne hakkı var. Oradaki köylüleri, masumları, hali ile kendi ata toprağı, savaşmak durumunda. IŞİD değil ki bunlar. Sen gidip Türkmen köylerini bombalayasın. Böyle bir hakkı var mı Rusya’nın. Yok. Bu açıkça katliamdır. Bombalar yağıyor. Ve bütün dünya buna sessiz kalıyor. Bütün dünyanın, bu konudaki Türkmen kardeşlerimizin öz topraklarına, oradaki ailesine sahip çıkma direnişine, mücadelesine destek vermesini istiyoruz. Biz Allah’ın izni ile bu direnişi başlattık. Allah razı olsun devletimizden sınır ihlali yapıldı, devletimiz gereğini yaptı. Dik durdu Ruslar’ın uçağını düşürdü” şeklinde konuştu.
Gönderilen yardımlarla ilgili de bilgi veren Mican, “Şuana kadar 7-8 TIR’ımız gitti. Şimdi araçlarımızın bagajları da dolu. Burada kışlık giyecekler, yağmurluklar, battaniyeler, çadırlar.. Malumunuz sınırda insanlar, oradaki köylüler sınıra akın etmiş durumda. Hali ile çok zor durumdalar. Oradaki arkadaşlarımızın yüzde 20’si zatürre hastalığına yakalanmış. Tıbbi malzeme sıkıntısı varmış. Elhamdülillah arkadaşlarımız yardım etti, tıbbi malzeme götürüyoruz. Bunun yanında şuan da o arkadaşlarımız yanımızda yok, 70 kişilik bir heyetimiz var. O heyetin içerisinde doktorlar da var. Oraya gidip kardeşlerimizi tedavi edecekler Allah nasip ederse. Bu şekilde bir yardım götürüyoruz. Şunu da bilmek lazım ki biz insani yardım gönüllüleriyiz” diye konuştu. Alperenler daha sonra otobüslere binerek Suriye’ye doğru yola çıktı.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0