banner102

Ali Yalçın, Roketli Saldırıda Hayatını Kaybeden Vatandaşların Yakınlarıyla İftarda Buluştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kilis’e düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla iftarda bir araya geldi.Genel Başkanı Ali Yalçın, roketli saldırıda şehit olan Kilisli vatandaşların yakınlarıyla...

Ali Yalçın, Roketli Saldırıda Hayatını Kaybeden Vatandaşların Yakınlarıyla İftarda Buluştu
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kilis’e düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla iftarda bir araya geldi.
Genel Başkanı Ali Yalçın, roketli saldırıda şehit olan Kilisli vatandaşların yakınlarıyla iftarda bir araya gelmek için Kilis’e geldi. Aykanat Kale Restoran’da gerçekleştirilen iftar yemeğine; Memur -Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Kilis İl Temsilcisi Bekir Şen, Memur-Sen’e bağlı konfederasyona bağlı sendika başkanları ile roketli saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.
Ali Yalçın, Kilis’te yaşanan hadisenin kendilerini yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, “Nasıl ki Pakistan’daki sel felaketi bizi ilgilendiriyorsa, Filipinler’deki, Nepal’deki doğal afet, deprem bizi ilgilendiriyorsa, orta Afrika’daki trajedi, Somali’deki açlık, Suriye’deki iç savaş, bizi nasıl ilgilendiriyorsa, Gazze nasıl ilgilendiriyorsa, Kilis bizi en az onlar kadar ilgilendiriyor. Çünkü Kilis bu ülkenin önemli illerinden birisi, dünyada insanlık onurunu kurtaran bir şehir, kendi nüfusundan daha fazla kardeşini bağrına basan, ekmeğini bölen, bereketi ortaya çıkaran bir şehirdir. Böyle bir şehir sadece bizi değil, bütün insanlığı ilgilendiriyor. Bütün insanlığa mesaj veriyor. Bu mesajı bütün dünyanın anlaması ve algılaması gerekiyor. Bedel ödeyen bir şehir Kilis çünkü terör saldırılarında kendi evlatlarını kaybetmiş. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Acılarınızı paylaşıyor, başsağlığı diliyorum”
Kilis’in sıkıntılı günleri yaşadığı o günlerde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun başkanlığında 15 kişilik heyetle Kilis’e geldiklerini ifade eden Yalçın, “İki gün burada inceleme sürece yaşadılar. Burayla ilgili olarak raporlama yaptılar. O raporu buraya gelmeden iki gün önce sayın başbakanımıza bizzat Çankaya Köşkü’nde takdim ederek, rapora ilişkin detaylar, konusunda bazı önemli cümleler kurarak Kilis’in yaşadığı sıkıntıyı, Kilis’e yaşatılan sıkıntıyı resmettik ve anlatmaya çalıştık. Ben sayın başbakanın duyarlı davranmasından detayını almak için sorular sormasından ne yapılabilir, konusunda turtalı davranmasından dolayı öncelikle sayın başbakana teşekkür ediyorum. Bunun Kilis’e yansımasının olacağını düşünüyorum. Bizim işimiz sadece Kilis’e gelmek, fotoğrafı çekmek, muhataplarına aktarmak olamazdı. Memur-Sen ailesi olarak, Suriye’de yaşanan iç savaş vekaletler savaşları, emperyal güçlerin Suriye’de ortaya koydukları trajediye duyarsız kalmayan, Bayır Bucak hadisesi ortaya çıktığında hemen Hak-İş’le bir araya gelerek yardım kuruluşlarıyla birlikte start veren 2 ay içerisinde 160 TIR gıda yardımını ulaştıran bir teşkilatız. Kilis’e gelirsen 1 TIR Ramazan kumanyası beraber gelerek, 500 Kilis’in yerlisi olan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan kumanyası ulaştıralım, 500 Suriye’den gelen kardeşlerimize ulaştıralım diye çalışma için buradayız” diye konuştu.
Memur-Sen Kilis İl Temsilcisi Bekir Şen ile roketli saldırı sonucu annesini kaybeden Veysel Evran da birer konuşma yaptılar.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0