banner101

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye ekonomisi dışarıdan sağdan soldan esen rüzgarlara göre değil, mutlaka kendi gerçek gücü üzerinden yükselmek ve gelişmek mecburiyetindedir” dedi.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı...

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye ekonomisi dışarıdan sağdan soldan esen rüzgarlara göre değil, mutlaka kendi gerçek gücü üzerinden yükselmek ve gelişmek mecburiyetindedir” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, “Türkiye gibi nüfusu kalabalık ve bulunduğu coğrafi konumu çok önemli olan, iddiası olan, gelişme potansiyeli çok yüksek olan bir ülkenin sadece bir takım makro dengeleri ile değil, mikro gücünü de kullanarak kalkınması lazım. 2023 hedeflerine ilişkin temel perspektifimiz, Türkiye ekonomisi dışarıdan sağdan soldan esen rüzgarlara göre değil, mutlaka kendi gerçek gücü üzerinden yükselmek ve gelişmek mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, MTSO yeni binasının hayırlı olmasını temennisini de iletti. MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Türkiye’nin, çağdaş, demokratik adil ve herkesi kucaklaşan sivil bir anayasaya ihtiyacı var” diyerek Malatya ekonomisi hakkında bilgi verdi.
Malatya’nın geçen yıl 434 milyon dolar olduğunu hatırlatan Erkoç, “Büyük firmalarımızın kayıtları İstanbul’dadır. Onların rakamları Malatya’dan yapılan ihracatlara dahil değildir. Kayası ihracatını da 350 milyon dolarlardan yaklaşık 1 milyar dolarlara çıkarmayı hedefliyoruz” diyerek, yaşanan zirai don konusuna da temas etti. Zirai don nedeniyle başta kayısı üreticisi olmak üzere meyve üreticilerinin mağdur olduğunu belirten Erkoç, “Yapılacak destek sadece üreticileri değil, şehir ekonomisini de rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.
AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, merkez ilçe Yeşilyurt Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza, belediye meclis üyeleri, MTSO yönetim kurulu üyeleri ve partililerin de yer aldığı ziyarette Erkoç, Kurtulmuş’a tepside kuru kayısı hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0