banner102

21. Yüzyıl Türkün Yükseliş Yüzyılı Olacak

Turan Ulusal Türk Uygarlığı Genel Başkanı Derviş Recep Var, usta gazeteci Necmi İnce'ye önemli açıklamalarda bulundu.

21. Yüzyıl Türkün Yükseliş Yüzyılı Olacak

Turan Ulusal Türk Uygarlığı Bursa İl Başkanlığı'nın onuruna verdiği iftar programına katılan Turan Ulusal Türk Uygarlığı Genel Başkanı Derviş Recep Var, usta gazeteci Necmi İnce'ye önemli açıklamalarda bulundu.

NECMİ İNCE: Başkan’ım öncelikle sizi tanıyalım sonrasında bu oluşumla ilgili bilgileri alalım?
DERVİŞ RECEP VAR: 
1983 Konya doğumluyum. Turan Ulusal Türk Uygarlığı'na yedi yıldan beri hizmet ediyorum. 23 Mart 2019 ‘da da Türkiye’de ilk defa büyük Turan Kurultayını gerçekleştirerek, Türk dünyasına seslendik. Maksadımız Turan coğrafyasını, ilk Türk yurdunda ki Türk ve akraba topluluklarıyla, ortak kültür, ortak tarih, ortak töre, ortak dil çalışmalarıyla bir araya getirebilmek. Türk dünyasına selam olsun diyelim.  Bugün de Turan Ulusal Türk Uygarlığı Bursa il Başkanlığımızın iftar yemeğine katıldık. 

NECMİ İNCE: Bursa teşkilatı da kuruldu herhalde?
DERVİŞ RECEP VAR:
 Şu an da Türkiye de 29 İl teşkilatımız hazır. Allah nasip ederse, Ramazan Bayramı’ndan sonra her hafta bir ilde açılışımız olacak. Güneydoğu’da Tunceli ilinde Turan bayrağımız dalgalanacak. 

NECMİ İNCE: Orta doğu’da da Balkanlar’da da Rusya’da da faaliyetleriniz olacak onunla ilgili de bilgiler alalım biraz  .
DERVİŞ RECEP VAR: 
Azerbaycan, Halep, Kerkük teşkilatlarımız hazır. Açılışlar yine Bayramdan sonra başlayacak. Azerbaycan, Tataristan, Gagavuzya,  Kırgızistan, Kazakistan, Başkurdistan, Çuvaşistan ve Yakutya teşkilatlarımız açılışa hazırlar.

NECMİ İNCE: Asıl hedef noktasında neler yapacaksınız?
DERVİŞ RECEP VAR:
 Bizim amacımız siyaset üstü çalışmalarla birlik beraberliği sağlamak. Türk dünyasıyla da birlik felsefemiz, platformumuz  oluştu Turan Ulusal Türk Uygarlığı olarak amacımız Türk Milletinin kalkınması ve devletimizin ekonomisine destek olabilmek .

NECMİ İNCE: Hem Türkiye’de, hem tüm dünyada ki Türklere Turan Bayrağını nasıl hedefe ulaştıracaksınız?
DERVİŞ RECEP VAR: 
Yaklaşık dört yıldan beri uygulamalı çalışmalarımız var. Turan coğrafyasında araştırmalı çalışmalarımız halen de devam etmekte ve bitmeyecek .

NECMİ İNCE: Neler yapıyorsunuz?
DERVİŞ RECEP VAR: 
Aynı dilde fikir üzerinde birlik üzerinden devam edip, hem soydaşlarımızla bir arada olabilmek, hem de Türkiye Cumhuriyeti'ne, Turan coğrafyasındaki ırk ve akraba topluluklarını, tüm gerçekleri ile tanıtabilmek.

NECMİ İNCE: Bununla ilgili etkinlikler, çalıştaylar  yapacak mısınız?
DERVİŞ RECEP VAR:
 Çalıştaylarımızın hepsinde stratejik pozisyonlar alındı. Sadece genel merkez yönetimizden, il başkanlıklarına verilecek talimatlarla Türkiye içi çalışmalarımız olacak.  Nasip olursa Türkiye içinde ki açılışlar başladıktan sonra Balkan seferlerine çıkacağız.

NECMİ İNCE: Nasıl üye olunacak, size üyelik şartlarınız nedir?
DERVİŞ RECEP VAR: 
Üyelik şeklimiz, ayrımımız sadece iyi insan ve kötü insan arasındadır. İyi insanın dini, mezhebi, ırkı bizi ilgilendirmez. Kötü insan bizden değildir. Devletini, yasalarını, Türk Bayrağını seven herkesi Turan birliğine davet ediyoruz.

NECMİ İNCE: Peki sizi farklı kılan ne olacak Turan birliği denilince nasıl anılmak istiyorsunuz
DERVİŞ RECEP VAR:
 TURAN uygarlığı olarak, siyasetin dışında bir derneğiz. Amacımız 12 milli Türk ilkesini, eğitim yoluyla milli şuuru etkileyecek şekilde öğretebilmek.

NECMİ İNCE: Derneğinizde ne kadar üyeniz var?
DERVİŞ RECEP VAR:
Türkiye'de şuan da 117 bin üyemiz var.  Bu sayılar zaten açılışlarda il başkanlarımızın beyanatlarıyla tüm basınla paylaşılacaktır.

NECMİ İNCE: Son olarak neler söyleyeceksiniz? 
DERVİŞ RECEP VAR :
Yeni il başkanlığı açılışlarımız bayramdan sonra olacak. Malum Ramazan sebebi ile açılışları bayramdan sonraya planladık. Yüce Yaradanın izniyle 21. Yüzyılın, Türkün yükseliş yılı olduğuna inanıyoruz.  Türk dünyasında inanılmaz bir milliyetçilik akımı var. Tüm soydaşlarımız, akrabalarımız Türkiye’den Turan Ülküsünün yükselişini  bekliyorlar. Turan’ın kalbi Türkiye’dir. Türk Devleti her zaman tektir. Şuan da Türk dünyasında ki çalışmalarımızın sonucunda sizlere verebileceğimiz bilgi Turan’ın kalbi Türkiye’dir,  Türk dünyası, Türkiye'den hareket bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0