banner102

2 Öğrenciden Şehitler İçin Eylem

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 asker için Eskişehir’de 2 üniversite öğrencisi, bir alışveriş merkezi önünde eyleme başladı.Evinde oturup Twitter’da gezinen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gürcan...

2 Öğrenciden Şehitler İçin Eylem
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 asker için Eskişehir’de 2 üniversite öğrencisi, bir alışveriş merkezi önünde eyleme başladı.
Evinde oturup Twitter’da gezinen Anadolu Üniversitesi öğrencisi Gürcan Aybak, PKK’lılar tarafından şehit olan askerlerle alakalı dalga geçici nitelikteki tweetleri gördüğünü öne sürerek yanına bir arkadaşını daha alıp, Üniversite Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önüne geldi. Aybak, burada elinde tuttuğu “Uyanman için kaç şehit lazım Türk” yazılı dövizle, arkadaşı ise açtığı Türk bayrağıyla, PKK’lılar tarafından atıldığı ileri sürülen tweetlere tepki gösterdi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Aybak, tepki göstermek ve insanları bilinçlendirmek için bu eylemi yaptıklarını söyledi.
“Twitter’da gezinirken bazı PKK’lı insanların attıkları tweetleri gördüm” diyen Aybak, “3 tane şehidimiz var. Özellikle Twitter’da gezinirken bazı PKK’lı insanların attıkları tweetleri gördüm. Sinir daha da çok bozuldu. ’Kürdistan’ı Türklere mezar edeceğiz’, ’Kürt’e kefen biçenin sonu fena olur, işte kanıtı’ diye. 3 tane şehidimiz var ama 2 tane askerimizin şehit edildiği fotoğrafı gösterip bununla eğlenen insanları gördükten sonra evde sinirim bozuldu. Yapabileceğim tek şey dışarıya çıkmaktı” ifadelerini kullandı.
“ORDU SİVİLLEŞİRSE, SİVİLLER ORDULAŞIR”
Aybak, halkın o eski milli duygularını yeniden gün yüzüne çıkartmayı amaçladıklarını belirterek, “Bizim devletimiz var. Devletimiz bizi korur, kendini korur, kendi kırmızı çizgilerini koyar diye şey yapıyoruz ama ne yazık ki, son günlerde görüyoruz devletimiz kendi kırmızı çizgilerini koruyamıyor. O yüzden ordu sivilleşirse, siviller ordulaşır. Ben de bir birey olarak, bir Türk milliyetçisi olarak buraya geldim. Tepkimi göstermeye çalışıyorum. Döviz hazırladım. Bayrak da getirdim yanımda. O yüzden arkadaşımı çağırdım. Sağ olsun o da geldi. 2 kişi olarak burada insanları bilgilendirmeyi, insanlardaki o eski milli duyguları uyandırmaya çalışıyoruz, amacımız bu” diye konuştu.
“1 TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR”
“1 Türk dünyaya bedeldir” sözünü hatırlatan Aybak, şöyle devam etti:
“2 kişi tabii ki yeterli. ’1 Türk dünyaya bedeldir’ sözüne kesinlikle inanıyorum ve katılıyorum. O yüzden kendime de inancım tam. Burada ben değil, başka bir kişi de tek başına dikilse ona da inancım tam olurdu.”
Aybak, gücü yettiği kadar eylemini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0