FARUK ÇELİK; GÖREV VERİLİRSE KAÇMAM!

Bursa'da sade bir vatandaşa bile Faruk Çelik kimdir diye sorsanız, hemen size cevap Bursa'nın Bakanı diye cevap verirler.
Gerçi iki dönemdir Şanlıurfa’da olsa bile...
Tanımayan yoktur onu...
Bursa'nın yetiştirdiği nadir devlet ve siyaset adamlarından birisidir.

Ayrıca Ak Parti İktidarında 16 yıl önemli görevlerde bulunmuştur.
Ak Parti Grup Başkanvekilliği, Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerini başarıyla yerine getirdi.
10 yıldır kesintisiz Bakanlık yapmış başarılı bir isimden bahsediyoruz.
Özellikle Bursa'ya yaptığı hizmetlerden dolayı takdir edilen ve sevilen birisi.
2017 yılının sonunda Tarım Gıda ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik ile Bursa'da bir yemekte sohbet ederken Bursalı gazetecilerle bir araya gelmek istediğini söylemişti.
Bende sabırsızlıkla bekliyoruz efendim demiştim.
İşte bu bahsettiğimiz program geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.
Sonrasında tabiri caizse Bursa'da deprem oldu.

Bu programla ilgili öncelikle beni de Ankara'dan bir numara aradı. Arayan kişi Çelik'in Danışmanı Ahmet Toraman'dı.
Bana pazar günü gerçekleştirilecek Hünkar Restorandaki öğle yemeğine davetlisiniz mesajını verdi.
Bende bu nazik davete katılacağımı ilettim.
Gelelim pazar günü yaşanan basın toplantısında yaşananlara.
Eski Bakan Faruk Çelik bu programa Ak Parti eski Milletvekilleri Zafer Hıdıroğlu ve Mehmet Emin Tutan ile birlikte geldi. Biri sağına, diğeri ise soluna oturarak programa başlandı.

Öncelikle bu programa Bursa medyasının yazılı, görsel ve internet gazetecilerinden oluşan önemli kalemlerinin katıldığını iletelim. Gerçi bu programa davet edilmesine rağmen mazeret bildirerek katılmayan gazetecilerin olması da dikkatlerden kaçmadı.
Hatta bu konu ile ilgilide Bakan Faruk Çelik konuşmasının bir bölümünde ''benimle ilgili atıp tutan gazeteciler nerde?'' ''Ben buradayım yürekleri varsa çıksınlar karşıma'' ''Benimle ilgili asılsız iddialarla ilgili devamlı yazı yazanların sebebini ben biliyorum.Ben hiç bir gazeteciye para teklif ederek yazı yaz demedim.Varsa böyle bir durum çıksın karşıma'' dedi.
Hatta konuşmasında bazı meslektaşlarımıza maddi destek verilerek Faruk Çelik’in aleyhine yazı yazdırıldığını da iddia etti.
Hatta en son sosyal medyada yazılan Faruk Çelik’in Yenişehir’de çiftliği olduğu iddiasına da sert bir dille cevap verdi.
''Bunu yazanlar artık bundan sonra karşısında beni bulacaklar.'' ''Artık susmayacağım''dedi. Kendilerini bu iddialarını ispatlamaya davet edeceğim, yoksa hukuk karşısında hesap verecekler diye mesaj verdi.
Evet 40’a yakın gazetecinin katıldığı bu programda, Bakan Faruk Çelik 10 dk. Afrin ve ülke gündemi ile ilgili önemli bazı açıklamalar yaptı.
Sonrasında ise atış serbest programını başlattı.
Hatta konuşmasında atış serbest programı ile ilgili eski yıllardan bir örnek verdi.
‘’Kültürpark’ta Özgen Çay Bahçesi’nde insanların her konuda özgürce konuştuğu bir platform yapmıştık. O yıllarda çokta güzel oluyordu. Maalesef sonraki yıllarda bizim yokluğumuzda bu programlar ortadan kalktı’’ dedi.
Evet Bakan Faruk Çelik konuşmasında 6,5 yıl aradan sonra ilk sizinle birlikteyiz diyerek konuşmasına başladı.
Özellikle dost meclisindeyiz dedi.
Bu esnada Faruk Çelik'in gözlerinde Bursa aşkı ve heyecanını gördüm.
Ne yapabilirimi düşündüğünü ve kafasında planların olduğunu hissettim.
Artık Bursa'ya hizmet etme sırası gelmiş gibi her konuda düşüncelerini paylaştı.
Bizler sorduk, Faruk Çelik cevapladı. Hatta bazen eline aldığı kitapla neler yaptığıyla ilgili önemli mesajlar verdi.
Bazen eleştirdi...
Bazen yaşadığı olumsuzlarla ilgili örnekler verdi...
Bazen de güldürdü...
Hakikaten çok güzel bir program oldu.
Gelelim Bakan Faruk Çelik'e sorulan bazı önemli sorularda ne gibi cevaplar verdiğine.
Öncelikle neden kendisiyle uğraştıklarını anlattı.
Hatta bu sorunun cevabı olarak bunun; "Ucuz, basit ve basiretsiz siyasetçiler." işi olduğunu söyledi.
Yine eski yıllarda kendisine düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu esnada bu konuyu anlatırken kızgın olduğunu iletelim. Bu dava ile mahkeme başkanının bir türlü keşif yaptırmadığı ve Çelik’in iddiasına göre bu olayın, yaralama olayı değil öldürmeye teşebbüs. Bizlerde bu konunun bu kadar vahim olduğunu yıllar sonra ilk kez öğrenmiş olduk. Yine kendisine ve ailesine komplo kurmak için abisi Osman Çelik’in tutuklanma olayının esrarengiz perde arkasını da anlattı.

Faruk Çelik konuşmasında, o dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması sebebiyle Bursaspor’un mali krizinden dolayı konu bana geldi dedi. Kendiside bu konuyu nasıl çözeriz noktasında, Bursa'da bazı iş adamlarına Bursaspor'a yardım etmeleri için yardımcı oldum dedi. Hatta bu yardım sonrasında sıkıntı olmasın diye, toplanan yardım paralarının Valilik adına açılan hesaba yatırıldığını öğrendim.
Bu süreçler yaşanırken Bursaspor yönetimine de, bu mali sıkıntıyı çözmek için yardım ederler.
İşte bu noktada Bakan Faruk Çelik'in abisi o dönem yönetici Osman Çelik'te Bursaspor'a yardımda bulunur. 40 kişiden birisi olan Osman Çelik bu yardımı yapmasından dolayı tutuklanarak cezaevine konulur. Bakan Faruk Çelik tamda bu olaylar olurken, haftaya Bakanlar Kurulunda değişikliğin olması arifesinde olmasının manidar olduğunu da ifade etti.
Hatta bu davaları yöneten savcı ve hakimlerin şu anda görevde olmamasının olayın ne kadar profesyonel hazırlandığını gösterdiğini söyledi.
Evet Faruk Çelik'in kendisinin vurulması ve abisinin tutuklanması olayları ona kurulan kumpaslardan sadece bazıları bence. Malum Bursa'dan Şanlıurfa'ya gönderilmesi ve sonrasında Şanlıurfa’da yine bir başka kumpas kurularak itibarını düşürmeye çalışmalarınında ayrı bir sıkıntı olduğunu iletelim.
Zaten bu programda anladığım kadarıyla Bakan Faruk Çelik için Şanlıurfa macerasının bittiğini ifade edelim.
Yine bu olaylar yaşanırken, Bakan Faruk Çelik Şanlıurfa’da olmasına rağmen Bursa siyasetine yön verdiği iddiaları içinde net konuştu ve örnek verdi.
2011 yılında Şanlıurfa’ya gittiğinde Bursa için kongrelerde kendisinin adayları olduğunun konuşulduğunu söyledi. Ben o zaman kongrelere müdahil olmadım ama olsaydım kazanırdım dedi. Sonrada madem öyle Yıldırım’da Şevket Orhan ve Osmangazi’de de Refik Özen'e ilçe başkan adayı olmalarını ve kendisinin de o kongreye geleceğini söylediğini söyledi.
Yani 2011 yılında kongrelerde Bakan Faruk Çelik'in Yıldırımda ve Osmangazi’de olun dediği Refik Özen ve Şevket Orhan’ın ilce başkan adayı olmadıklarını iletti.
Gelelim Bakan Faruk Çelik'in Bursa siyaseti için düşündüklerine.
Aylardır en çok konuşulan isimlerden birisi olan eski Bakan Faruk Çelik Bursa programları sonrası, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak mı sorusunun cevabına.
İlk kez net konuştu Faruk Çelik...
Öncelikle adam gibi siyasetçiler ile birlikte siyaset yapmak isterim veya onlara yardımcı olurum.
Konuşmasının bir yerinde ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kim seçilerse o arkadaşımıza yardımcı olacağını ama görev bize verilirse görevden kaçmam sözü en önemli açıklamasıydı.
Yine bu programda benim sorduğum sorulardan birisi olan Et Lobisi mi Bakan Faruk Çelik'i görevden aldırttı sorusunu cevapladı Çelik.
Açıklamasında ben göreve geldiğimde etin dışarıdan ithal fiyatının 5,75 dolar olduğunu, kendisinin gelmesi ile 3,75 dolardan Tarım Bakanlığı’nın aldığını söyledi. Devamında ise 1,5 katrilyonluk bu devasa pastayı birilerinin almamasına engel olduysam ne mutlu bana ki görevimi yapmışım dedi. Konuyla ilgili olarak zaten et fiyatlarınında, Bakan Faruk Çelik'in gelmesiyle düşmesi ve sonrasında yine ithal etin düşürülmesi ile ilgili milli projeleri açıkladığı için ayrı bir kumpasın yine mağduru olduğunu iletelim.
Hani ne oldu da Faruk Çelik Bakanlığı bıraktı?
Diyesi geliyor insanın...
İlk kez Tarımda Milli Politika başlatan Bakan Faruk Çelik'e büyük bir haksızlık edildiğini düşünüyorum.
Hatta sol cenahın yazarlarından Soner Yalçın bile bu konuda aynı görüşte ise söyleyecek pek bir şey yok herhalde.
Evet bizler gazeteci olarak yaşanan gelişmeleri, sizlere aktarmaya tarafsız olarak devam ediyoruz.
Bakalım ilerleyen süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını kim yapacak hep beraber göreceğiz.

Selam ve dua ile


YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0