En İyi Denetçi Bilinçli Tüketicidir.

Bursa Tarım İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ Bursa da Gıda tarım ve hayvancılığının mevcut durumunu ve yarınını yaptığı basın toplantısı ile değerlendirdi.
Göreve başladığı günden itibaren kurumda gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgi veren YILDIZ, Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri hakkındaki hassasiyetini dile getirdi. En iyi denetçinin bilinçli tüketici olduğunu özellikle vurgulayan YILDIZ,, 2017 yılında toplam 44.202 denetim gerçekleştirildiğini ve bunlardan 1.969 tanesinin Alo 174 gıda hattına yapılan ihbar sonucu olduğunu belirtti.
2017 Genç Çiftçi Projesi Desteklemeleri döneminde 190 projenin Bakanlıkça onaylanarak hayata geçirildiğini ve bu kapsamda 42 üreticiye kişi başı 37'şer adet olmak üzere toplamda 1.554 adet küçükbaş hayvan, 88 üreticiye kişi başı 6'şar adet olmak üzere toplamda 528 adet büyükbaş hayvan verildiğini öğrendik. Bursa nın bir tarım şehri oldugunu ve ovanın korunması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini de özellikle belirttiği toplantıya Bursa basınımızın ilgisi biraz azdı. Tarım şehri olan Bursa’mızın çok değerli yazarlarını da toplantıda görmek isterdim. Bursa bir tarım şehridir. Buğday Fiyatlarına Güncelleme Gelecek mi? Geçen hafta buğday fiyatlarının dolar karşısında rakamsal analizini yapmıştım. Dolar her gecen gün artıyor. Girdi maliyetleri (gübre , tohum , zirai ilaç) tamamen dolara endeksli olarak artan çiftçi 1050 tl açıklanan ancak 850-900 a ancak satabildiği buğdayını önümüzdeki sene yerine koyabilecek mi? Geçen sene çok geç açıklanan buğday fiyatları bu sene erken açıklanarak dolar karşısında erimiştir.

Bundan dolayı TMO Buğday alım fiyatlarını artırmalıdır. Tarım Bürokratlarından Aday Çıkmadı Tarım sektöründe birçok bürokrat ve iş adamı milletvekilliği başvurusunda bulunmuştu. 24 Haziran seçimleri için istifa eden ama listeye giremeyen üstü düzey bürokratların ve iş adamlarının listesi ortaya çıktı. Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam,Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arif Abal, Eski TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Strateji Başkanlığı Daire Başkanı Sedat İldiz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Emin İzol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Habip Arslan, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal, TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı Bursa özeline bakacak olursak açıklanan listede iktidar kanadında birebir tarım sektöründen milletvekili adayı yok. Ancak Mustafakemalpaşa ve Karacabey bölgesinin adayı Dr Mustafa Esgin bu konulara duyarlı ve üstüne düşeni yapacağını belirtiyor. Ana muhalefet partisi Chp de ise Parti Meclisi Üyesi , Ziraat Mühendisi ve sektörün birebir içinden Orhan SARIBAL liste başı oldu. 2. Dönem meclisde görev yapacak olan SARIBAL çiftçinin pek çok sorununu gündeme taşımıştı. Özellikle çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde ayhan karayama dönemine ait verdiği Hayvan ithalatı için teminatsız gönderilen 3 MİLYON EURO para transferi, 550 bin dolara video konferans sistemi , 20 bin Liralık ödüle 660 bin lira reklam parası , gibi pek çok soru önergesi cevap bulamamıştı.Seçim döneminde bu önergeler en büyük kozu olacak gibi duruyor. CHP Eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ın bir sözü hep hafızamdadır. Bursa yı kazanan Türkiye yi kazanır. Bugune kadar yapılan seçimlerde Bursadan çıkan sonuçlar Türkiye geneli ile hep örtüşmektedir. O nedenle çok önemli olan Bursa da seçimlerin üreten çiftçimize faydalı olması dieğiyle tüm adaylara başarılar diliyorum.
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0