banner101

Zeytinyağı Fiyatları Üreticileri Sevindirdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytinyağı fiyatlarının yükselmesi üreticileri sevindirdi.Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadının sonuna gelinirken zeytinyağı fiyatları...

Zeytinyağı Fiyatları Üreticileri Sevindirdi
Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytinyağı fiyatlarının yükselmesi üreticileri sevindirdi.
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytin hasadının sonuna gelinirken zeytinyağı fiyatları tavan yaptı. Geçtiğimiz yıllarda 7-8 liradan alıcı bulan zeytinyağı, bu yıl 12 liraya kadar yükseldi. 12 milyon dolayında zeytin ağacının bulunduğu Balıkesir’de yaşanan fırtına da zeytinin dibe düşmesine neden oldu. Yörede, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptırdığı uçakla zeytin sineği ilaçlaması, yağdaki kaliteyi artırırken, hasadın sonuna yaklaşıldığı şu günler de zeytinyağı fiyatları yükselmesine sebep oldu. Sezon başında 9 liraya alıcı bulan dizyemlik zeytinyağı bu günlerde 12 liraya kadar yükseldi. Fiyatlardaki artış üreticileri sevindirirken, zeytinyağı fiyatlarının yaz aylarında daha da artması bekleniyor.
Sarıbaş Süt Ürünleri Zeytinyağı İşletmesi Satış görevlisi Hülya Şeker, "Geçen sene yağların fiyatları 13 liraydı. Ancak bu yıl mahsulün az olmasından dolayı fiyatlarımız yükseldi. Şu anda 2 ve 5 litreliklerde 15 lira olarak satılıyor. Yaz aylarına doğru daha da yükselmesi bekleniyor" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Ali Duman ise, "Zeytinyağı bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü. Ancak rekoltenin düşük olmasına rağmen, fiyatlar gayet iyiydi. İnşallah, bundan sonra daha iyi olur. Devletimiz biraz daha pirimi yükseltirse çiftçi daha iyi para kazanmak için zeytinine iyi bakacak. Şimdiye kadar çiftçi zarar ettiğinden zeytine de bakımı güzel yapamıyordu. Ama, bundan sonra İnşallah, gece gündüz çalışıp emeğini almak için uğraşacak” dedi.
Zeytinyağı toptancıları ise, "Bu sene zeytinyağı alımlarında rekor kırıyoruz. 7 liraya alırken, 11 liraya alıyoruz. Buda üreticiye yansıyor. Şu anda, 11 liraya alıyoruz ama daha da yükselecek. Üretici de bizde memnunuz. Fiyat istediğimiz gibi oldu. Daha önceki yıllarda çok ucuzdu. Maliyetleri kurtaramazken, bu sene cebimizde daha iyi paralar kaldı. Zeytin ağaçlarına daha iyi bakacağız. Fiyatların böyle gitmesini istiyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0