banner102

Türkiye’de İş Güvenliği Olmayan 758 İnşaata Mühür Vuruldu

Bursa’da 87 inşaatın işçi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uygun olmadığı için mühürlendiğini bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, bu sayının Türkiye genelinde ise 758...

Türkiye’de İş Güvenliği Olmayan 758 İnşaata Mühür Vuruldu
Bursa’da 87 inşaatın işçi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uygun olmadığı için mühürlendiğini bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, bu sayının Türkiye genelinde ise 758 olduğunu söyledi.
Türkiye genelinde yaşanan iş kazalarının çoğunun madenlerde ve inşaatlarda meydana geldiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, iş kazalarından kaynaklanan ölümlerin ise en çok inşaat sektöründe olduğunu dile getirdi. İş kazalarının sadece denetim yaparak önlenemeyeceğini belirten Tezel, "İş kazalarının önlenmesi için başta işçi, işveren ve devlet olmak üzere toplumun bütün kesimlerine görev ve sorumluluklar düşmektedir. İşçiler, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uymamanın hayatlarına mal olabileceğini, işveren ise iş kazaları sonucu maddi ve manevi anlamda büyük zararlar görebileceğini bilmelidir. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. Herkes sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde hareket ederek insan hayatına gereken önemi vermelidir” diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nda 957 personelin çalıştığını ifade eden Tezel, 100 personelin alımı için de teşebbüste bulunduklarını söyledi. Alınan personelin hemen işe başlayamadığına dikkat çeken Tezel, alınan personellerin 3 senelik bir eğitimden geçtiğini anlattı. Son yaşanan iş kazalarıyla birlikte denetimleri daha da sıklaştırdıklarını belirten Tezel, “İnsan hayatını her şeyin önünde tutan, skora bağlı konuşmayan bir kuruluşuz. Bir işçinin ölümü bizim için fevkalade mühim. Biz iş kazalarını asgariye düşürmek için çırpınırken, maden ve inşaat sektörü bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sorunlu iki iş sektörümüz. İş kazalarında madenler ilk sırada, ölümlü kazalarda ise inşaat sektörü ilk sırada. Türkiye’de 1 milyon 930 bin iş yeri mevcut. 25 milyonun üzerinde işçimiz çalışıyor. Bu çalışma hayatı fevkalade dinamik ve canlı. Bununla alakalı teftişlerimiz sürüyor” dedi.
Türkiye genelinde iş sağlığı ve güvenliğinde 543 müfettiş olduğunu ifade eden Tezel, bu sayının ise Bursa’da 65 olduğunu söyledi. Tezel, “Yapılan teftişler sonunda şu ana kadar Türkiye genelinde 758 inşaatı, işçi iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uygun olmadığı için durdurma kararı aldık. Bursa’da ise bu sayı 87’tir. Bu inşaatları yapanlar, müfettişlerimizin tespit ettiği eksikleri gidererek tekrar faaliyete başlayabilecek. Durdurma kararı aldığımız bir inşaat tekrar faaliyete başlarsa para cezası kesiliyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0