banner102

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

Kocaeli’nde düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar üç sanayi devrimi ıskaladık. Dördüncü sanayi devriminde dünyayı yakalamamız gerekiyor” dedi.Türkiye...

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:
Kocaeli’nde düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’ne katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar üç sanayi devrimi ıskaladık. Dördüncü sanayi devriminde dünyayı yakalamamız gerekiyor” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’ne katılmak için Kocaeli’ye geldi. Ödül töreni öncesinde Kocaeli Ticaret Odası’na uğrayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada Kocaeli esnafı ile bir süre sohbet etti. Daha sonra Kocaeli Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni’ne geçen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na burada Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Sami Çakır, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ ve çok sayıda şirketin yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.
Programın açılış konuşmasını yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, önceki gün yaşanan Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye’nin sınırlarını koruma hakkı olduğunu ancak bu olayın Türkiye-Rusya ticari ilişkilerine zarar vermemesi gerektiğini söyledi. Zeytinoğlu’nun ardından kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ben her yıl bu törene katılmaya özen gösteriyorum. Çünkü burada çok sayıda başarı hikayesi var. Çünkü en büyük başarılan ortaya çıkmasında bu organizasyonun büyük önemi var. Birlikte rahmet ve bereket vardır. Bugün dünyanın en önemli sorunu işsizlik. İşsizlik özelinde de gençler arasındaki işsizlik. Gelişmiş bazı ülkelerde bu oran yüzde 60’lara çıkmakta. Dünyada bu oranın en düşük olduğu ülke Almanya. Bu ülkelerde kamu ve özel sektör ortak bir şekilde gençlerin eğitimini birlikte üstleniyor. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde Türkiye’nin en önemli ihtiyacı nitelikli elemandır. Bu kapsamda inşallah hükümetimiz de bunu programına koyduğuna göre önümüzdeki 4 yılda bunun yürürlüğe girdiğini göreceğiz” ifadelerini kullandı.
"BİZ BİN 600 TL MAAŞ VERELİM AMA VERGİLER HAFİFLETİLSİN"
Esnaf ve sanayicilerin sorunlarına da değinen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Tahsilatta yaşanan bir sıkıntı varmış. Karşılıksız çıkan çeklerden de bunları net olarak görüyoruz. Buna çözüm olarak TOBB, hazinenin desteğiyle karekodlu çekleri piyasaya sürdü. Bu bizim batak oranımızı, çekin karşılıksız çıkmasını müthiş oranda düşürüyor. Bu sizin için, bunu siz yaygınlaştırabilirsiniz. Hapis cezasını geri getirmemiz çok zor. Bugün 220 bin dava var karşılıksız çek dolayısıyla açılan. Bu karşılıksız çek verenlerin hepsini hapse atmaya kalksak hapishanelere randevu ile gitmeleri gerekir. Bu yüzden kare kodlu çeki kullanın. Biri geldiğinde, kare kodlu çek isteyin, Onu okuttuğu zaman çekin sahibi hakkındaki her şeyi görebiliyorsunuz. Ödemelerini yapmış mı? Ne kadar geciktirmiş? Güvenilir mi, güvenilmez mi? Bunların hepsi orada görülüyor. Bunu tüm odalarımıza da gönderdik. İstihdamdan da şikayet çok fazla geliyor. Asgari ücretin bin 300 TL olması konusunda, biz zaten bin 500 TL ödediğimizi söyledik. Yılbaşında asgari ücrete enflasyon oranında artış yapılıyor. Bize bin 600 TL’ye mal olacak. Siz bu işin sözünü verdiniz. Özel sektörden bize yük getirmeyin, biz zaten bin 500 TL ödüyoruz. İşçimizin cebine bin TL giriyor. Bu aradaki 500 TL vergi yükü. Bizim cebimizden yine bin 600 lira çıkıyor. Biz bin 600 lira yine ödeyelim, ama aradaki vergi yükünü azaltın. Bu para işçimizin cebine gitsin” ifadelerini kullandı.
"DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ KONUŞULUYOR"
Sanayileşmede dünyayı yakalamanın önemine de değinen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Dünya üç sanayi devrimi tamamladı. Biz bunların hepsini ıskaladık. Şimdi 4. Sanayi devrimi konuşuluyor. Bu devrimde makinalar makinalarla konuşuyor. Makinanın ham madde ihtiyacı olduğunda direk olarak bayideki makinayla bağlantıya geçip siparişi vereceği bir döneme geçiyoruz. Bu dönem birçok masrafı azaltacak bir dönem. Sanayici arkadaşlarımdan rica ediyorum. Dijitalleşme dediğimiz bu 4. Sanayi devrimini kaçırmayalım. Burada en önemli medeniyet götürme hedefi memleketi demir ağlarla örmektir. Ama bugün bunun yanında memleketin tamamını aynı zamanda fiber ağlarla sarmak gerekiyor. Çünkü veri transferi bugünlerde çok önemli. Ben 2016’dan ümitliyim. Şu anda dünya sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bizde bu sıkıntılı dönemde yerelde kalmayıp hızla dışarıya açılmalıyız. Çünkü yerelde kalırsak küçük kalırız. Bizim sadece 78 milyona değil komşularımızla birlikte neredeyse 1 milyarlık bir nüfusa hitap edebilme şansımız var” ifadelerini kullandı.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte ödül kazanan firma temsilcilerine ödüllerini takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0